Вече сме в разгара на лятото и неминуеми всеки от нас обръща повече внимание на фигурата си. И ако сме си позволили да помързелуваме повече през последните месеци, то е време още от днес да влезем във форма. И не, изобщо не е късно, винаги е добра идея да започнем от този момент! Ако сте планирали пътуване до морето през следващите седмици, тези 3 стъпки ще ви помогнат много бързо да постигнете мечтаното от вас тяло за плажа, а ако вече сте някъде по ивицата, ще ви бъде още по-лесно да започнете да ги изпълнявате. Не е никак трудно, просто правете следното:

Не спирайте да се движите

Както са казали някои хора - "работа, работа, работа". Е, не е необходимо да правите нещо сложно или изтощително, идеята е да не спирате. Независимо дали ще тренирате, или просто ще ходите повече пеша. Един от най-простите, но изключително ефективни решения, е да не се качвате в асансьора, а да изкачите стъпалата. Може и да ви се струва незначително, но вярвайте, резултатът няма да закъснее. Само след няколко дни, ще забележите не само че сте се разделили с някое-друго кило, но и че се чувствате много по-бодри и активни. Изберете си и някаква физическа активност, която ще ви носи радост. Може да посветите 20-30 минути лек джогинг, разходка с бързо ходене или защо не да се запишете на танци? Така ще започнете да топите калории, докато се забавлявате, а какво по-хубаво от това?

Засищайте се, но не преяждайте

Златното правило на доброто хранене е никога да не преяждате. И никога да не ядете, когато всъщност не сте гладни. Тук е най-удачният момент да споменем хидратацията. Чували ли сте, че много често гладът всъщност е прикрита жажда? Е, следващият път, когато мислите, че трябва да хапнете нещо, първо изпийте чаша вода и ще се уверите сами в това. Хранете се умерено, изключете захарта и тестото и ще забележите, че без особени усилия и без да сте гладни, топите калории на поразия. През лятото това не е никак трудно за изпълнение.

Наспете се

Забелязали ли сте колко по-малко ви се яде, когато сте добре отпочинали? Замислете се, на организма са му необходими не по-малко от 6-8 часа сън, за да се възстанови напълно. И когато сте бодри и свежи сутрин, нямате нужда да си набавяте енергия чрез калорична храна. Освен това и докато спи, човек топи калории. Най-добре е да спазвате режим, в който заспивате и се събуждате в един и същи час всеки ден.

Четете още: Отслабваме 6 кг за пет дни с тази черешова диета