Диетологът на принц Хари разкри златната му тайна за перфектна фигура

Много от нас мечтаят да се сбогуват с излишните килограми веднъж завинаги и в името на тази идея се подлагат на какви ли не диети и предприемат драстични мерки. И не след дълго идва резултатът, а след това отново се връщат в изходна позиция. И така години наред, докато не стигнат до по-добро и дълготрайно решение. А забелязали ли сте, че членовете на британското кралско семейство винаги са в добра форма и поддържат постоянно здравословно тегло? Как го правят ли? Днес ще разберем от бившия диетолог на принц Хари - Габриела Пийкок, която даваше златни съвети на херцога за перфектна фигура години наред.

В книгата си "2 седмици до доброто самочувствие" тя описва ефективните методи за побеждаването в борбата срещу килограмите. Един от най-добрите според нея е режимът 16:8, в който 16 часа се гладува, а през останалите 8 часа можете да хапвате, каквото пожелаете. Тук е много, много важно наистина да не консумирате никаква храна в тези 16 часа и да се храните добре през останалите 8, за да постигнете максимално добър ефект.

View post on Instagram
 

Другият режим за отслабване, който Габриела препоръчва, е 3:4 - 3 дни в седмицата приемате не повече от 500 калории дневно, а през останалите 4 можете да хапвате, каквото пожелаете. Диетологът на принц Хари обръща специално внимание и върху приема на захар. Габриела Пийкок е категорична, че за да поддържаме добра фигура и добро здраве, е необходимо да не консумираме захар или ако не можем да я откажем, да я употребяваме в минимални количества. Другият важен фактор е закуската - не консумирайте плод на гладно и кафе на гладно.

Четете още: 3 златни правила за винаги перфектна фигура