Автор
Ева Григорова

Хората, които отслабват светкавично бързо, следват тези 5 стъпки

Искате ли да отслабнете бързо и да задържите килограмите си? Отслабването може да бъде много по-приятно, когато имате някои изпитани съвети от хора, които вече са постигнали теглото, към което се стремите. Вдъхновяващо е да чуете техните лични истории, хаковете и навиците, които са проработили за тях.

Разбира се, ще започнем с това, че загубата на тегло е наистина уникално изживяване за всеки и това, което е било успешен трик за някого, може да не е най-добрият вариант за вас.

Правенето на няколко здравословни корекции в рутината ви може да отнеме известно време, но това е решаваща първа стъпка в процеса. Поразровихме се в TikTok, откъдето почерпихме полезни съвети от хора, свалили 10 кг.



1. Създайте здравословна сутрешна рутина

Тиктокърката shaunajensefitness споделя: “Отслабнах с 10 килограма и напълно преобразих живота си, увереността си, кожата ми е по-добра, чувствам се по-енергична, чувствам се уверен в тялото си.“ Първият съвет, който Джнеси предлага, е да създадете здравословна сутрешна рутина. Защо спазването на здравословни навици е първото нещо, което слага начало на деня и задава тона за предстоящите часови.

“Наличието на здравословна сутрешна рутина, която да включва здравословна закуска, упражнения и достатъчно сън е от съществено значение“, обяснява Йънг. "Здравословната закуска осигурява енергия през целия ден и ви предпазва от преяждане. Включването на упражнения ще допринесе за загуба на тегло за допълнително изгаряне на калории и изграждане на мускули. Достатъчно сън е важен, тъй като липсата на сън нарушава хормоните, като увеличава глада и апетита, а това води до преяждане."

2. Пийте зелени напитки

Друг съвет от Дженси? Пийте си зелени напитки! Тя разкрива: “Пия зелени смутита всяка сутрин и това наистина промени живота ми, особено след като включих такива, които действително съдържат естествени пробиотици за здравето на червата ми."

Пиенето на зелено смути сутрин може да бъде полезно, защото насърчава усещането за ситост, което ще ви помогне да избегнете преяждането през останалата част от деня. “Зелениите също са с високо съдържание на фибри, които помагат за регулиране на храносмилането и предотвратяват консумацията на излишни калории“, добавя Йънг.



3. Не забравяйте за водата

Потребителят на TikTok @baileyspinn подчертава в свое видео за отслабване: “Пийте вода. Не е толкова трудно, и не е скъпа. Ще забележите разлика в тялото си много бързо, ако пиете достатъчно вода.“

Добрата хидратация носи някои солидни ползи за здравето, свързани със загубата на тегло. Като пиете малко вода преди хранене, можете да помогнете за намаляване на количеството храна, което консумирате, защото водата ви помага да се чувствате по-сити и да ядете по-малко. Йънг добавя: "Заменете сладките напитки с вода през целия ден и останете хидратирани, тъй като това потиска апетита ви и засилва метаболизма."

4. Създайте калориен дефицит

Да бъдете в калориен дефицит – съчетан със здравословна диета и рутинни упражнения – е необходимо, ако искате да свалите упоритите килограми и да влезете във форма. Тиктокърката @baileyspinn споделя: “За да отслабна, ядях около 1500 калории на ден.“

Йънг обяснява, че създаването на калориен дефицит, към който ще се придържате, може да доведе до загуба на тегло, защото тялото ви ще започне да използва енергията, която се съхранява под формата на мазнини като източник на енергия. Калорийният дефицит се постига с ежедневни упражнения за отслабване“, отбелязва тя.

5. Следвайте правилото 80/20

Ако се чудите какво е правилото 80/20, Дженс обяснява, че този хранителен навик се състои от ядене на 80% цели храни и 20% храни, които обичате, но не са задължително здравословни. “Преди имах супер рестриктивен начин на мислене относно храната, сега успях да създам баланс, при който приемам 80% цели храни и 20% “забавни” храни, така че това ми позволява да се наслаждавам на живота си, но също така постигам целите си и се храня правилно“, казва Йенсе.

Този подход към храненето ви позволява да ядете здравословни храни, без напълно да се лишавате от забавните неща или от своите любими удоволствия. “За загуба на тегло е важно да включите разнообразие от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, но също и от време на време да се наслаждавате на по-малко здравословни храни, за да създадете устойчив дългосрочен подход“, обяснява Йънг.