Автор
Христина Кирилова

Как да пием бира и да бъдем слаби?

Момичета, признайте си, няма нищо по-хубаво от една освежаваща бира след дълъг работен ден. Понякога просто забравяме за желанието си да бъдем слаби и имаме нужда от отпускащо питие. А знаете ли, че има начин да не се лишавате от биреното удоволствие и да останете с перфектна фигура? И дори да използвате напитката в своя полза и да подсилите здравето си?

Според диетолога Марина Копитко, ако консумирате бирата умно, тя няма да навреди на организма ви и ще поддържате тялото си в добро състояние, без да се лишавате от нея. Но разбира се, има няколко условия, които трябва да спазите. Както с всяка храна или напитка, ключът е в дозата. Копитко е категорична, че не можем да пием бира всеки ден, а трябва да посягаме към нея не по-често от два пъти седмично.

И противно на много други напитки, не трябва да я приемаме на гладно. Препоръчителната доза е между от 200-300 мл на ден, което за съжаление, е по-малко от едно кенче или бутилка, но все пак - много по-добре от 0 мл, нали?

Следващото условие е бирата да бъде консумирана в средата или края на деня, при това след обяд или вечеря. Но никога преди хранене, тъй като това би повлияло много негативно върху храносмилателната система. А относно твърденията, че бирата съдържа полезни съставки като витамини - трябва да знаете, че това се отнася единствено за живата бира. Затова ако искате да бъдете красиви, слаби и здрави, просто изпращайте два дни в седмица с чаша жива бира!

Четете още: Ако искате да отслабнете, не закусвайте по-рано от 11 ч.