Автор
Woman.bg

Как да се отървем от мазнините в областта на корема

Ако смятате, че най-добрите упражнения за стегнат корем са коремните преси, то жестоко се лъжете.

Нито те ще свършат работа, нито упражненията за бедра ще изгорят мазнините в областта на бедрата, твърдят убедено експерти от American Council on Exercise.

Тези физически занимания със сигурност ще подсилят мускулатурата в съответните зони, но мазнините, натрупани там, няма да намалеят, пишат от zdrave.bg

За изненада на мнозина най-доброто оръжие в борбата за плосък корем са кардио тренировките в комбинация със здравословна диета. За да се отървете от ненужните мазнини в областта на корема, само трябва да отделите по-малко от час на ден за умерена или високо-интензивна физическа дейност.

Кардиометоди за смъкване на излишните мазнини в областта на корема

Ходене, плуване, аеробика, спининг, групови спортове - почти всяка физическа дейност, която заема период по-дълъг от 20 минути, гори интензивно мазнини. Изберете спорт, който ви харесва, и започнете да тренирате – но без чести прекъсвания, защото те водят до забавяне на сърдечната дейност и намаляват скоростта на изгаряне на калории.



Разнообразието от физически занимания

Освен че трябва да подбирате упражнения, които ви допадат, добре е да се стремите и към разнообразие. Тялото се адаптира дори и към най-добрите упражнения за три до четири седмици, твърдят експертите от National Academy of Sports Medicine, САЩ. Това означава, че трябва да променяте времето, интензивността и тежестта на упражнението към по-висока, за да продължите да изгаряте същия брой калории.

Вместо да добавяте по километър към джогинга всяка седмица, сменяйте вида на кардио тренировка всеки месец: един месец тичане, следващия плувайте и карайте колело на третия. Друг вариант е да разпределите различните типове занимания през седмицата: Например през понеделник, сряда и петък да бягате, а през вторник и четвъртък да плувате или карате колело.

Подходящата интензивност за изгаряне на мазнини

Умерените до високо интензивни кардио тренировки са не само отличен начин да стопите корема, но също така подобряват състоянието на сърдечносъдовата система. Не бива да се пренебрегва и количеството на изгорените калории при всеки отделен спорт.

За целта, когато бягате, спазвайте максималната скорост, позволяваща ви да водите свързан разговор. Ако темпото не ви позволява да разговаряте свободно, то тогава се натоварвате с прекалено висока интензивност.

Повече натоварване


Въпреки че умерено интензивното спортуване може би е най-добрият начин да бъдат свалени ненужните мазнини, експертите препоръчват да включите поне 75 минути на седмица високо интензивни упражнения, които имат отношение към по-доброто здраве като цяло.