Често пъти хората с наднормено тегло имат проблем със самите себе си и това рефлектира върху фигурата им.

Според диетолозите и психолозите, хората с наднормено тегло често пъти са с ниско самочувствие или обратното – ниското самочувствие води до наднормено тегло.

За това, ако нямате здравословен проблем, който да причинява излишните килограми, първо се вгледайте в себе – помирете се със себе си и създайте хармония между духа и тялото, едва тогава диетите за отслабване ще имат ефект. В противен случай само задълбочавате проблема.

Започнете с това да трансформирате мислите си – превърнете негативното в позитивно. Не само при отслабването, но и във всяка друга сфера в живота трябва да се подхожда с позитивизъм, за да се постигне успех.

Имайте предвид, че процесът на отслабване е дълъг и не винаги лесен. Ако се откажете при първите трудности, то няма да успеете никога.

Освен това, преди да започнете каквито и да било действия за отслабване, си отделете време да простите на себе си – не се обвинявайте и не приемайте отслабването като вид наказание и самобичуване.

И не на последно място, нека отслабването не ви бъде фикс идея. Правете го плавно, не насилвайте нещата и най-важното влагайте любов във всичко, което правите, за да успеете.