Автор
Ева Григорова

Пет напитки, с които ще свалите коремчето

От години се опитвате да свалите тлъстинките по коремчето? Хич не се притеснявайте. Едва ли не всяка втора жена се сблъсква с този проблем, особено ако е и вече родила. В този материал ще ви споделим няколко хитринки, за да се отървете от ненужните мазнини в коремната област, като ще се съсредоточим главно върху напитките, които влияят на теглото.

На първо място трябва да се отбележи, че сладките питиета повишават кръвната захар, което на свой ред води до трупане на килограми. Това е валидно и в обратна посока - има напитки, които понижават кръвната захар и следователно водят до отслабване.


Безкалоричните напитки всъщност са най-големите помощници в борбата с висцералните мазнини. Към тях спадат неподсладен плодов или зелен чай, кафе, диетични газирани напитки, протеинови шейкове.

Трябва да се има предвид обаче какво ядете заедно с тези напитки.
Ако хапнете чипс и пиете диетична сода, няма да свалите нищо от коремчето.

Зеленият чай е добро оръжие в борбата с килограмите, тъй като съдържа кофеин и катехини - биологично активни вещества от растителен произход.


Кафето пък потиска апетита и стимулира тялото да произвежда топлина, което увеличава разхода на калории.

Шейковете със суроватъчен протеин помагат за свалянето на тегло, защото ни карат да се чувстваме сити за по-дълго и нямаме желание да ядем въглехидратни храни.