Автор
Woman.bg

Слаби като клечки с 5 напитки за бърз метаболизъм

Чудите се как е възможно някои хора непрекъснато да се тъпчат с храна, а в същото време да са слаби като клечки. Разковничето, разбира се, е в бързия им метаболизъм.

Обмяната на веществата влияе върху изгарянето на калории и съответно върху теглото на човек. За съжаление, обаче, на някои дами не им се получава, просто защото техният метаболизъм работи по-бавно. В тази връзка е редно да споменем, че съществуват напитки, които могат да им помогнат да се преборят с проблема. Въвеждането им в дневното меню гарантира по-добра обмяна на веществата, а оттам – по-фина и изваяна осанка.

1. Вода

Няма по-добро и универсално средство за топене на килограмите от водата. Редовната ѝ консумация създава чувството за ситост в организма, което възпрепятсва вероятността от преяждане. В същото време водата подпомага работата на чревната флора, а оттам и добрия метаболизъм. На всичкото отгоре поддържа тургора на кожата свеж и еластичен.

2. Кефир

Кефирът представлява млечна напитка, която се получава в резултат на ферментацията на прясно мляко. Наричат я още "млечно шампанско". Благодарение на пробиотиците в състава ѝ, газираната напитка се приема изключително лесно, има очистващо действие върху червата, а редовната ѝ консумация нормализира работата на стомаха и червата.

3. Гроздов сок

Гроздовият сок помага за изгарянето на калории благодарение на специално вещество, наречено ресвератол. Той превръща лошата бяла мазнина в бежова. По време на сън тялото ви използва бежови мазнини, за да ви стопли. Така изпиването на чаша гроздов сок преди лягане ще ви помогне да се отървете от излишната мазнина, вместо да я натрупвате. Апропо, пиенето на пресни сокове ще ви помогне да избегнете ненужния прием на захар.

4. Прясно мляко

Един добър повод да надигате по-редовно чашата с прясно мляко – калцият изпълнява ключова роля в регулирането на метаболизма, от което зависи дали ще изгаряте своевременно консумираните калории, или ще ги складирате под формата на телесни мазнини. Затова и хранителните режими, които включват в себе си високи количества калций, могат да ви помогнат да горите повече калории и мазнини от нормалното.

5. Чай от лайка

Пригответе си чай от тази билка и го консумирайте след хранене. Това не само ще задейства метаболизма и ще намали апетита, но и ще помогне на черния дроб по-лесно да преработи мазнините. Когато искате да отслабнете, използвайте корените на растението.

Четете още: Възстановяване на метаболизма за подмладяване и отслабване