Автор
Woman.bg

Тайните диети на звездите, които работят светкавично

Чували сте за много режими, които звездите са споделяли, че следват, но има някои диети, за които красавиците с перфектни тела не са говорили никога. А те наистина работят. Днес ще ви издадем 5-те тайни режима, които имат светкавичен ефект:

Тайната диета на Миранда Кер

Моделът започва всеки ден с топла вода с лимон на гладно. Закуската ѝ винаги е смути от бадемово мляко, папая, боровинки и малини. Понякога заменя смутито с бананови или овесени палачинки. За обяд и вечеря Миранда похапва свежа салата с печена сьомга или пиле. Любимата ѝ рецепта е задушено пиле с чесън, куркума и розмарин, а за гарнитура - картофено пюре и салата със зеле, спанак, магданоз, кориандър, краставици, маслини, сирене халуми, целина и слънчогледови семки.

5-факторната диета

Това е режимът, към който прибягват Меган Фокс и Лейди Гага. Благодарение на тази диета певицата се раздели с цели 13 кг. Това е петседмичен план, който включва 5 хранения на ден, приготвени с 5 съставки - протеини, здравословни мазнини и въглехидрати, фибри и напитки без захар. Разрешено е едно висококалорично хранене на седмица. В 5-факторната диета не се консумира преработено месо, пържено, храни с високо съдържание на наситени мазнини и прости въглехидрати.

Диетата на Аткинс

Това е режимът, с който Ким Кардашиян поддържа формата си. Диетата включва меню с ниско съдържание на въглехидрати, умерено съдържание протеини и високо съдържание на мазнини. С този режим Ким е стопила 25 кг за 11 месеца. Диетата е разделена на 4 етапа:

Първи етап - Старт на отслабването. В тази фаза можете да консумирате 20-25 грама въглехидрати на ден. Целта е да отслабнете първите 7 кг. Например, ако тежите 80 кг и искате да стигнете 65 кг, то първият етап е, докато станете 72 кг.

Втори етап - Продължава процесът на отслабване. Разрешени са 50 гр чсти въглехидрати дневно. Втори етап продължава, докато се разделите със следващите 5 кг.

Трети етап - Преход към задържане на теглото. В тази фаза можете да консумирате до 80 гр чисти въглехидрати на ден. Третият етап продължава, докато достигнете мечтаното тегло. Проявете търпение, защото може да продължи и в рамките на месец.

Четвърти етап - Задържане на перфектното тегло. В този заключителен етап консумирате между 80-100 гр чисти въглехидрати дневно.

Средиземноморската диета

Това е любимият режим на Селена Гомес и Пенелопе Крус. Основните храни, които можете да консумирате, за да я следвате, са плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, орехи, билки и здравословни мазнини като авокадо и зехтин. Препоръчително е да хапвате риба поне два пъти седмично. Не изключвайте млечните продукти, но не ги включвайте в менюто си повече от 3-4 пъти седмично. Избягвайте преработените храни, червеното месо и подсладените със захар напитки.

Четете още: Спиш и отслабваш - как да свалим 12 килограма, докато сме в леглото