Лято е - сезонът на леките, ефирни рокли, късите панталонки и банските. И сега предстои най-трудното- да влезем бързо в добра форма. Вижте как!

Най-важно е да ограничите сладкото. Да, намалете захарта, но не ограничавайте мазнините. Така организмът ви ще гори повече и по-бързо калории. Прекалената консумация на сладки храни за продължителен период от време води до резистентност към хормона инсулин. Ефектът е забавен метаболизъм и складиране на допълнително количество мазнини.



Забравете за солените храни, пийте повече течности. Факт - приемът на солени храни води до задържане на вода в организма. Тялото подхухва, качваме килограми. Ако не можете да се откажете съвсем от солта, заменете я с хималайска. Добавете към деня си повече течности - чайчета, натурални несладки сокове.

Тренирайте. И не е задължително това да се случи в офиса. Разходката в парка също е тренировка. Карането на колело, тротинетка, кънки - също. Изкачете пеша стълбите в офиса или в блока. Скачането на въже прави чудеса. Един ден в планината може да ви помогне много.



Белтъчините са важни.
Протеините засищат. А тялото гори 4 пъти повече калории, за да ги усвои - в сравнение с въглехидратите и мазнините. Хапвайте месо, яйца, салати. А когато се почувствате гладни - заложете на шепа сурови ядки, протеин на прах, варени яйца, зеленчуци, оризовки, плодове...

Приготвяйте храната си сами. Домашно приготвената храна е по-вкусна и по-полезна, защото знаете какво точно съдържа. Можете спокойно да замените едно хранене със салата - но богата. Със зеленчуци, късчета месо, настъргани яйца. Вкусно и полезно.

Четете още: Точно сега е правилният момент: Вдъхнови се и поеми по пътя на позитивната промяна