Автор
Ива Петрова

Това упражнение прави чудеса с цялото ви тяло

Това просто упражнение за краката няма да ви отнеме много време. Предимството му е в неговата простота и това, че има положителен ефект върху цялото тяло.

Предложеното упражнение е доста просто, състои се от четири елемента, които са познати на повечето от нас. Тези елементи ще бъдат лесни за изпълнение дори, ако ги правите за първи път. За упражнението ще трябва отделите не повече от 5-8 минути.

Преди да направите упражнението, трябва да направите загрявка. Това е необходимо за загряване на ставите и подготовка на краката и тялото за движения с желаното темпо.

Техника за упражнения с крака

Това упражнение се прави с помощта на стол. Обърнете се с лице към стола и поставете ръцете си на облегалката му. Повдигнете се на пръсти, облягайки се с ръце на облегалката на стола като пренесете тежестта на тялото си върху ръцете.

Изпълнете упражнението, след това се повдигнете с двата крака на пръстите, след това ги спуснете на цялото стъпало. Това трябва да се направи 8 пъти. Сега с двата крака застанете на петите си, след което се отпуснете на целите стъпала. Това също трябва да се направи 8 пъти. Застанете върху ръбовете на външната страна на двете ходила, като притискате пръстите си към стъпалата. И това упражнение трябва да се направи 8 пъти.

Сега застанете с двата крака върху вътрешните ръбове на ходилата, пръстите ви трябва да гледат в различни посоки. Това се повтаря 8 пъти.

Повторете горните 4 движения отново 8 пъти. Сега вече се препоръчва да направите 8-те движения по два пъти във всички етапи, като ускорите темпото.



Не забравяйте, че краката по време на упражнението трябва да са изправени, коленете не трябва да бъдат свити.

Когато сте в позиция на пръсти, облегнати на стола, пренасяйки тежестта на тялото си върху тях като не трябва да стоите на малките си пръсти и да насочвайте петите си навътре. Трябва да се изправите на пръсти, като разчитате основно на палците си

Внимание! Това упражнение (в тази интерпретация) не се препоръчва за тези, които страдат от халукс валгус (деформирано кокалче на палеца), от деформация на стъпалото, от шип на петата или са с наднормено тегло.

Четете още: 15 най-добри храни за детоксикация - добавете ги към диетата си и ще се изненадате от ефекта