Автор
Теодор Муховски

Ужасно безвкусни храни, които доста хора хапват, просто защото са модерни

Напоследък е модерно да се хапват храни, които всъщност не са ни вкусни. Но всичко се диктува от модата и тенденциите на новото време. Здравословният начин на живот определя нашето ежедневие и ние постоянно се стремим да подобряваме качеството на живот.

Лошото е, че всички продукти, които се смятат за модерни, всъщност са доста безвкусни. Дойде време да разберем кои са тези храни.

Авокадо



Авокадото все по-често се среща на масата на хора, които държат на своя външен вид. Такива хора възхвалят качествата на този плод, като изтъкват, че им е любим и вкусен. Всъщност това поведение е доста лицемерно и те го правят само и само да оправдаят консумирането му всеки ден. А иначе са наясно, че вкусът му наподобява безплътен билков крем.

Хайвер



Доста хора като чуят думата хайвер и си представят изискана трапеза с отбрани здравословни ястия. Само че много малко са тези, които биха яли чист хайвер. Когато се консумира, хайверът трябва да е комбиниран с хляб или да бъде увит в палачинка.

Тофу



Другото име на тофуто е соево сирене. Това е много хранителен продукт и малкото му количество потиска глада. Положителното е, че не съдържа никакви калории. Китайците го предпочитат и си го добавят към гозбите. На европейците им е трудно да го ядат, защото им е безвкусно.

Морски водорасли



Това е идеалният здравословен продукт с малко калории, с който доста жени се хвалят, че пазят диета. Но реално водораслите са доста странни и нямат никакъв вкус. Може и да са модерни, но това не пречи да са безвкусни.

Кейл



В последно време то стана хит поради факта, че съдържа важни и полезни витамини. Често пъти присъства активно в салати и смутита. Любителите на здравословното хранене често питат за кейл в ресторантите. Проблемът е, че тази храна има вкус на земя и той си остава, независимо с какво се комбинира.

Целина



Целината е полезна и за мъжете и за жените. Сокът от целина винаги трябва да се комбинира с нещо друго, защото вкусът ѝ е доста специфичен и не се харесва на всички. Но от друга страна тя съдържа страшно много ценни вещества и е полезна за здравето.

Бамя



Ако бамята се яде сурова, вкусът ѝ е доста гаден. Но спрямо модните тенденции да се хапва бамя е престижно и здравословно. На външен вид и на вкус бамята изглежда като охлюв, който е изял семена, шегуват се някои почитатели на не дотам здравословното хранене.

Стриди



Суровите стриди определено нямат приятен вкус. Усещането е, че все едно ядете хлъзгава морска вода. Но поради модните тенденции те са предпочитана разядка в комбинация със шампанско. Вярва се, че служи като афродизиак и помага за отслабване.

Фъстъчено масло



Фъстъченото масло се комбинира идеално върху филия с хляб. Дава ни енергия, бодрост и сила. Проблемът е във вкусът му - прилича на лепкава хартия.

Четете още: Ако искате да отслабнете, не закусвайте по-рано от 11 ч.