Железният хранителен режим на олимпийската звезда Линдзи Вон

Една от най-популярните състезателки по алпийски дисциплини - Линдзи Вон, разкрива тайната си за перфекна фигура пред Women's Health.

36-годишната американка, родена в Сейнт Пол, Минесота, е печелила всички състезания на Световната купа във всяка от областите на алпийските ски и има най-много победи - 82 сред жените. А един от основните фактори, отговорни за успеха ѝ, е стриктният хранителен режим, който тя спазва дори и сега, след края на кариерата си като състезател. Вон изчислява всяка калория, която приема. Едно от железните правила в ежедневието ѝ е чаша прясно мляко преди лягане.

Ето как поддържа днес, по време на изолация, бляскавата си форма скиорката, която сложи край на състезателната си кариера с бронз от световното в Швеция в началото на миналата година.

View post on Instagram
 


Единствената промяна е, че към момента тя и годеникът ѝ - хокейната звезда Пи Кей Събън, използват услугите за доставка на храна по домовете, стараейки се да спазват дистанция заради карантината. Двамата се доверяват на професионализма на известния диетолог Фил Голя, напъствал Вонзи от времето на състезателната ѝ кариера.

Закуска

След като се събуди сутрин, Линдзи се нахвърля на любимите си боровинки, след което се отправя към фитнес залата.

"Опитвам се да не ям прекалено много сутрин, преди да тренирам", разкрива тя пред изданието. "Не работя лудо, както преди, имам време за отдих, което ме кара да се чувствам по-добре, без да съм напрегната."

View post on Instagram
 


Въпреки това, след като се поизпоти, тя е готова за пълноценно хранене, което обикновено включва яйца. "Ако имах избор, щях да си правя бъркани яйца с лук, но нашата фирма за доставка на храна предлага омлети от яйчен белтък с броколи, пиле и пипер и други подобни неща."

От време на време обаче Линдзи си доставя удоволствие с някоя и друга палачинка, признава още тя. Когато реши да се поглези, тя прибягва и към любимия си френски тост.

Обяд

Обикновено обядът на Линдзи включва пилешко месо със зеле. Често си поръчва и сьомга, за да достави на организма си нужните му омега 3-мастни киселини.

View post on Instagram
 


Междинно хранене

Когато става въпрос за междинно хранене или следобедна закуска, Линдзи залага на любимите си здравословни варианти като бадеми, киви и отново боровинки. За да задоволи желанието си към сладкото, Вон винаги има под ръка няколко квадратчета тъмен шоколад.

Вечеря

"Вечерята е или пилешка салата с авокадо, или паста от тиквички със сос болонезе“, казва тя.

Ако иска да разнообрази менюто си, Линдзи избира нещо на растителна основа. "Понякога си правя банички с месо, наденички или пържоли на скара, но към тях прибягвам по рядко в края на деня", споделя спортистката.

Десерт

За десерт просто изпивам една чаша червено вино и гледам хубав филм.

View post on Instagram
 

Четете още: Вълшебната диета на Хайди Клум