Автор
Веселина Петрова

Звездите го могат, а вие? Ето как да влезете във форма за 24 часа!

Вярно е, че досега стояхме затворени, заради карантината, но светът се отваря. Отвориха вече и заведенията, както и дискотеките на открито. Как да влезете бързо във форма?

Ако ви предстои важно събитие - интервю за работа, бизнес среща, официално парти или среща с мъжа на мечтите ви, може да се вслушате в съветите на Далтън Вонг, треньор на Роузи Хънтингтън-Уайтли, Аманда Сейфрид и Дженифър Лорънс.

View post on Instagram
 


Има няколко основни правила, с които се съобразява всяка звезда, когато иска да изглежда добре на червения килим или за важно събитие. Ето какви са те, според Далтън Вонг:

Много е важно да изключите от менюто си поне за едно денонощие солта, морските дарове и сушито. Ако издържите една седмица, още по-добре, ще свалите без проблем 2 кг. Отказът от млечни продукти (организмът на много хора ги преработва трудно) също е добра идея.


Второто „не” е за суровите зеленчуци вечерта. Подуват корема и трудно се усвояват. По-добре ги сварете на пара или запечете.

По възможност намалете и приема на сложните въглехидрати (такива са пълнозърнестият хляб, овесените ядки). Сигурно не знаете, но един грам от тези продукти задържа в организма около 3 мл вода. Отказът от въглехидратна диета в полза на протеиновата дори за ден също помага.


И, да - наспете се. Колкото по-отпочинали сте, толкова по-добре ще изглеждате. Пропуснете фитнеса. Един ден физическо натоварване няма да промени кой знае колко ситуацията, но ще ви умори.

И сега нещо важно – спрете кафето и алкохола поне за ден-два. Така ще избегнете появата на неприятни пъпки – ужасът на всяка жена. Със същата цел е добре да избягвате и стресовите ситуации. Както и пшеничните продукти - бял хляб, паста, не на последно място – ориз и прясно мляко.