Автор
Теодор Муховски

10 съвета, с които ще изглеждате много по-млада

Старостта не трябва да плаши жената, защото има начини тя да я отложи с доста време. Нежният пол асоциира старостта с побеляване на косата, бръчки и намаляващ интерес към нея. Без значение дали жената е обвързана или не, на нея ѝ доставя удоволствие и радост, когато някой непознат мъж я заглежда. Затова е важно жените над 40 да поддържат своята форма още по-усилено.

Напоследък операциите, свързани с подмладяване станаха хит. Само че те са нож с две остриета. А понякога крайният резултат може да се окаже по-лош и от преди.

Някои жени с годините се разхубавяват, а на други им личи, че вече не са първа младост.
Затова сега ще ви предложим 10 съвета, с които да изглеждате по-млади и свежи въпреки годините си.

1. Избирайте внимателно как да се гримирате

Наблегнете на качествената козметика, хидратирайте лицето си, преди да се гримирате. Подберете подходящи кремове според годините, на които сте. Очертавайте добре устните си, наблегнете на светлите цветове, за да изглеждате млади и свежи.

Използвайте очна линия в съчетание със спиралата. Тя трябва да е тънка, за да се получи контраст, който прави очите да изглеждат по-големи и придава обем на миглите.

2. Ползвайте крем против слънцето

Старческите петна и нарушената и сбръчкана кожа се дължат на вредните ултравиолетови лъчи, причинени от слънцето. Под тяхното действие кожата изсъхва още повече. Затова слънцезащитата е много важна, тя ще предпази кожата от силното слънце, а освен това ще я хидратира.

3. Намалете сладкото и яжте мазна риба

Рибеното масло и хапването на мазна риба също спомагат за кожата. Консумирайки ги тя спира да изсъхва. Така става по-свежа и гладка. Ако не ядете сладко в продължение на две седмици, тогава резултатите са видими - кожата става по-гладка и свежа.



4. Спрете със строгите хранителни режими

Ако решите да не ядете определен тип храни, това далеч не означава, че трябва да минете на строга диета. Тя изтощава организма и вие губите от телесната си маса. Второто би било хубаво, ако с годините кожата не загубваше еластичността си. Тези два факта водят до увисването ѝ.

5. Носете подходящо облекло

Обновете гардероба си и сменете стила си на обличане. Подберете по-хубави и елегантни дрехи, защото по този начин ще се подмладите. Дрехите ще прикрият и несъвършенствата във фигурата ви.

Спрете да се разголвате излишно. Бъдете стилни и елегантни, но без да прекалявате. Не носете прекалено широки дрехи, защото това ще ви състарява още повече. Запомнете, че широкият панталон или пола се носи с по-тясна блуза и обратното. Ако не сте уверена във вкуса си, може да се доверите на някой приятел или любим човек да ви даде съвет.



6. Консумирайте повече вода, избягвайте алкохола

Алкохолът дехидратира организма и разрушава малките кръвоносни съдове. Кожата става розова или червеникава, което загрозява. Ако толкова ви се допие нещо, една чаша вино действа идеално, но не трябва да се прекалява.

Пийте много течности и поне по 2 литра вода дневно. Важно е организмът ви да е хидратиран.

7. Подстрижете косата си

Една нова визия и по-къса коса ще ви подействат освежаващо и подмладяващо. о-късата добре оформена прическа не само изглежда по-младежки, но и стимулира косата към растеж. Косата се освежава, когато е подстригана и ви прави много по-млади и свежи.



8. Ако пушите - спрете, започнете някакъв спорт

Ако водите застоял начин на живот, пушите цигари и ви мързи - нормално е да започнете да се състарявате повече от необходимото. Намерете време за леки разходки, туризъм, ски, сърф, плуване или някакъв вид спорт, който ще ви ободри и подмлади. Спрете да пушите, защото никотинът водят до липса на кислород на кожата и бръчките ще станат още по-ярки и неприятни.

9. Закупете си сатенено или копринено спално бельо

Важно е на какво спите. Намерете си подходящо спално бельо - по възможност от сатен или коприна. По този начин кожата няма да се лющи и да се бели, защото ще няма да има какво да я дразни както преди.

10 Увеличете количеството на секса

Правете по-често секс - той ще ви подмлади с минимум 10 години! Спрете с оправданията, че сте уморени и имате много задължения. Намерете начин да се отпуснете и да покажете на половинката си, че го желаете. Редовният секс удължава живота и ви прави да изглеждате млади, жизнени и с по-голямо самочувствие.

Четете още: Кое червило ти подхожда най-много според зодията