Навремето бабите ни не са имали досег до разкрасителните продукти, познати ни днес. Но са изглеждали добре благодарение на даровете на природата.

Истината е, че и на вас не ви е необходима скъпа козметика, за да се радвате на красива визия. Трябват ви няколко изпитани природни средства. Кои, може да видите в следващите редове:

Против тъмни кръгове

Накиснати в прясно мляко памучни тампони и поставени върху клепачите и областта под окото са истински лек срещу кръгове от недоспиване и подпухнали очи.

Против косопад

Чесънът може и да има неприятна миризма, но той е истински дар от природата, който заслужено може да намери място сред разкрасителните ви средства.

Оказва се, че чесънът е лекарство срещу косопада. Въпреки че миризмата му е остра и неприятна, той има антимикробно действие и спомага за отпушването на космените фоликули, чрез което се стимулира растежът на нова коса.

За мека кожа на ръцете

Бабите ни не са познавали хидратиращите кремове за ръце, но благодарение на зехтина са се радвали на мека и нежна кожа в тази област.

За красиво и сияйно лице

Не ви трябва скъп крем, за да подобрите състоянието на кожата на лицето си. Необходимо ви е кисело мляко.

Бабите ни са го нанасяли ежедневно както върху лицето, така и върху шията, и резултатите са били повече от впечатляващи. Причината е, че киселото мляко съдържа пробиотици. Добрите бактерии във ферментиралите продукти почистват и успокояват кожата, като възстановяват нарушения баланс в микробиома - естествения набор от бактерии, които осигуряват здрав и свеж вид на кожата.

Четете още: 3 домашни маски, които помагат при суха и изтощена коса