Автор
Ива Петрова

5 цели за красота и щастие, които да си поставим в началото на 2023-та

В началото на 2023 г. е време да помислим за себе си и нашето самочувствие, така че да започнем годината с повече енергия, самоувереност и настроение. За да се случи това, достатъчно е да си направим списък със стъпките и грижите, които трябва да положим за себе си и да дадем път на нашата по-добра версия.

1. Да се погрижим за кожата си

На първо място трябва да обърнем внимание на кожата си и на това, от което тя най-много се нуждае според типа и нейната специфика – освежаване, премахване на акне, изглаждане на бръчици и т.н. Сезонните изменения на времето също оказват влияние върху нейното състояние.

Поради ниските температури, трябва да забравите за всички козметични продукти, включващи в състава си алкохол и да дадете превес на по-леките почистващи кожата средства и кремове. Дамите с мазна кожа могат да преминат към козметика за поддържане на нормална или комбинирана кожа. Дамите със суха кожа трябва да използват и допълнителни средства. Например – маски, овлажняващ серум, специални етерични масла. Също така не забравяйте да обърнете внимание и на устните и ръцете. Поддържайте ги с балсам за устни и подходящ крем за ръце, като през най-студените дни завишете честотата на нанасяне.

Студът може да причини сърбеж, затова не пропускайте да се снабдите с кремове, които създават предпазен филм върху кожата и са обогатени с антиоксиданти. Още полезни съставки за зимата са продукти, чиято формула включва хиалуронова киселина, глицерин или сорбитол.



2. Да вдъхнем живот на косата си

За да се почувстваме истински красиви и желани, не трябва да пропускаме косата. Тя е сред онези елементи от женския чар, които привличат мъжките очи като магнит. За това е нужно да положим мъничко усилия, за да придадем на косите си повече блясък, виталност и великолепие.

За да я предпазим от студа и външните фактори, трябва да помислим как да я подхраним и хидратираме. За целта специалистите съветват да се доверим на благотворното въздействие на хидратиращите шампоани и балсами. Поради факта, че косата се нуждае от повече влага през зимата, задължително е при всяко миене да използвате балсам. Но неговата употреба няма да е достатъчна, ако не включите към грижите за косата и подхранващите маски. Те възвръщат нейната гладкост и блясък, задържат влагата и ѝ придават здрав и красив вид.



3. Гримът като себеизразяване

Гримът е прийом както да прикрием недостатъците и несъвършенствата по кожата, така и начин да подчертаем извивките на лицето си така, че да изглеждаме по-привлекателни, женствени и магнетични. Ето защо той е начин за себеизразяване и едно от най-добрите решения да изразим своя чар чрез сенки за очи, червило и малко руж. От естествен външен вид до бляскав такъв, от трикове за коригиране и повдигане до по-семпли творчески начинания, важното е да започнем да изрязяваме себе си свободно.

През зимата кожата ни е особено чувствителна, лесно се изсушава и напуква и затова е много важно да знаем как да се гримираме правилно, за да изглеждаме в най-добрата си форма. Използването на лека основа за грим ще ви осигури безупречен вид и усещането за комфорт. Достатъчно е да заложите на лека основа, при избора на която е достатъчно да изберете продукти с цвят, който да е съобразен с тона на деколтето и шията. През зимата заменете бронзанта, който използвате през лятото, с такъв в по-светъл нюанс. С голяма кръгла четка нанесете продукта върху скулите, а след това минете отгоре с руж в прасковен нюанси. За по-съблазнителна зимна визия използвайте сенки за очи в тъмни тонове. И още един съвет: стойте далеч от студените цветове, тъй като те създават ефект на „измити“ очи.

4. Слънцезащита през всички сезони

Не се заблуждавайте, че слънцезащитните продукти трябва да бъдат използвани само през лятото. Тя е задължителен акцент в грижата за кожата и през зимата. Задължителни в планината, когато караме ски, и необходими в града, формулите за слънцезащита от най-ново поколение предпазват от целия спектър на светлината, включително синята такава, идваща от електронните ни устройства.

5. Обичайте себе си

Обещайте си, че тази година ще обичате повече себе си и ще поставяте на първо място своите лични нужди и потребности да бъдете щастливи. За целта спрете да угаждате на другите, да се подчинявате и да живеете за благото на другите, пренебрегвайки личното си достойнство и право на свобода.

Никога не се отказвайте от целите и мечтите си. Помнете, че провалът е път към успеха.

Спрете да се ровите в миналото и да се тревожите за неща, които не са се случили. Живейте тук и сега. И най-вече, спрете да живеете нечий друг живот! И се опитайте да посветите времето си на истинския.

Отървете се от хора, които не ви ценят. Движете се повече и се усмихвайте по-често. Ценете себе си, мечтайте. Бъдете господар на живота си!

Четете още: Вижте кои са храните, за които кожата ще ви благодари