Автор
Теодор Муховски

9-те излишни козметични продукта, за които жените харчат куп пари

Дамите имат вкъщи повече козметика, отколкото им е необходима. Неупотребената козметика заема излишно място и понякога дразни притежателката си. Но жената обича да си купува нови неща ежедневно, защото смята, че те са ѝ жизнено необходими. Затова рано или късно се стига до този своеобразен склад върху нейната тоалетка.

Има козметика, която е вредна за нас, затова е добре редовно да проверявате дали присъства в несесера и, ако я има, да се отървете от нея. А има козметични продукти, които въобще не са подходящи за вашата кожа. Даже може и да ви вредят Ето кои продукти са излишни и не си струва харченето на пари по тях:

1. Кокосово масло



Въпреки, че напоследък е доста нашумяло, кокосовото масло определено не може да се разглежда като универсално средство за всеки тип кожа. Има доста противопоказания, като основните са, че може да запуши порите на кожата и да причини акне. Най-добре е да ограничите използването му и да го заместите с овлажняващи кремове, които имат доказана ефективност върху кожата.

2. Мъгла на лицето

Когато кожата на лицето е суха, дамите често пъти прибягват до закупуването на мъгла, защото си мислят, че веднага ще овлажнят кожата си. Само че това не е напълно достатъчно за пълната ѝ хидратация. Проблемът е, че мъглата не съдържа ценните елементи, които спомагат за трайното хидратиране и овлажняване. Когато нанасяте мъглата, тя бързо се изпарява и губи ефекта си. Нещо повече - може да бъде вредна и да причини алергична реакция на чувствителната кожа.

3. Химически пилинг

Внимавайте с използването на този продукт, защото той трябва да се нанася само от специалист. Ако правите това сами, е възможно да съсипете кожата си, тъй като този пилинг премахва горния ѝ слой.

4. Козметика за отстраняване на акне

Няма как да я направите съвсем сами. Това е продукт, който изисква посещение на компетентен специалист.

5. Антицелулитни кремове



Ако разчитате само на тях, няма да можете да премахнете целулита по никакъв начин. Дори и да пише на опаковката им, че те са ефикасни за намаляването му, това всъщност не е истина. Хормоните и гените влияят за образуването му, не само рязкото покачване и понижаване на теглото ви.

6. Кремове за стрии

Няма смисъл да купувате от тях. Един обикновен овлажняващ крем, поставен на засегнатите участъци е напълно достатъчен, важното е да си го слагате редовно.

7. Кремове за кутикули

Тези кремове съдържат абсолютно същите съставки както обикновеният крем за ръце. Не е нужно да си купувате нови специални продукти за този проблем, просто ползвайте редовно маслата и кремовете за ръце, като ги нанасяте върху кожичките си.

8. Пилинги за устни

Скъпоструващ продукт, който не ви е от първа необходимост. При него има едно неприятно противопоказание - може да отлепя мъртвата и живата кожа. Нежните ви устни могат да се напукат още повече от него. Затова наблегнете на традиционните балсами, които действат овлажняващо.

9. Продукти за цъфтящи краища на косата

Най-добрият начин за премахване на цъфтящата коса си остава подстригването на краищата ѝ. Ако си купите продукт, който ви обещава, че ще премахне цъфтежа, това ще е само временно. След това косъмчетата отново ще придобият вида, в който са били преди да ги намажете. Затова не давайте пари за този ненужен продукт.

Четете още: Прост и ефективен трик против бръчки за шепа стотинки