Автор
Ива Петрова

А лицето ви е все така подуто: Топ 6 начина да се справите с този проблем

Подпухналостта на лицето ни причинява неудобство и лошо настроение, особено сутрин. Какво подсказва наличието на оток по лицето?

Ако наблюдавате подуване на лицето си това също показва и за напрежение във врата, за пречки за оттичане на течностите в областта на шията.

Нека да поговорим за това как, с прости методи, можете да се отървете от непривлекателното подпухване на лицето. Обикновено подпухналостта се забелязва след сън. И това е естествено: в крайна сметка, докато спим сме в хоризонтално положение, поради което няма естествено оттичане на течност от главата под въздействието на собственото ѝ тегло. Как да премахнете подуването на лицето?

Ще ви помогнат 6 упражнения

Първото действие, което е доста ефективно за премахване на отока, а го правите без видимо усилие: когато се събудите, ставате и започвате да се движите, това създава условия за оттичане на излишната течност. По време на движенията ние стимулираме и движението на течностите в тялото.



Ако имате подуване на лицето, това подсказва за напрежение във врата, запушване на изтичането на течност в областта на шията. Ето защо е необходимо да се освободи тази зона. За да постигнете това, разтегнете врата си във всички възможни посоки.

Упражнение номер 1.

Разтегнете предната страна. Опираме едната ръка върху ключицата, другата върху долната челюст. И опъвате нагоре.

Упражнение номер 2.


Разтягаме задната повърхност на шията и в същото време, като че ли, премахваме излишната течност от главата. Задната повърхност на шията е отговорна за подпухналостта на лицето, така че трябва да ѝ се обърне специално внимание.

Упражнение номер 3.

Поставяме свити ръцете си на тила и се протягаме назад и настрани. В това упражнение е важно да не прекалявате и да го правите внимателно.

Упражнение номер 4.


Необходимо е да разтегнете субокципиталните мускули, които се намират точно под тилната кост, с помощта на показалците. Започвате от трапчинката, която се намира точно в средата под ръба на тилната кост. Изпълнявате разтягащи движения в страни.

За това упражнение има смисъл да легнете, така че шията да е по-отпусната. В легнало положение отпускаме врата и изпълняваме упражнението със значително усилие. Може да да изпитате дискомфорт, но това е нормално. Разтягайте, докато болката изчезне.

Упражнение номер 5.

Извършвайте диафрагмено дишане, докато стоите на едно място. Когато извършваме такива движения, поради движението на корема и диафрагмата, ние активираме потока на течностите в цялото тяло. Включително - оттичането на излишната течност от областта на лицето.



Упражнение номер 6.

Въздействие върху рефлексната точка. Намира се в пресечната точка на две прави линии: едната права линия минава през горния ръб на ушната мида, другата през предния ръб на ушната мида. Приблизително 1,5 см от тази точка е необходимата ни зона. Масажираме с пръсти симетрично, от две страни. Може да усетите лека болка.

След като завършите предложения лесен комплекс упражнения ще забележите, че лицето ви е станало доста по-освежено и подпухването е спаднало.

Четете още: Перфектната формула за красота: Ето как да съчетаете цвета на косата си с кожата и очите