Ето защо косата ви се съсипва през лятото: 3 основни грешки, които допускате

19 август 2022 | 16:00
6585
2
снимки: Unsplash
2

Известно е, че лятото е от стресовите сезони за косата и вероятно сте забелязали, че щом се завърнете от морската си почивка, гривата ви е доста по-изтощена и е загубила бляскавия си здрав вид. Тук е мястото да ви разкрием, че влошеното състояние на косата ви съвсем не се дължи толкова на силното слънце или на водата, а на неправилните грижи или липсата на такива от ваша страна. Ето кои са трите грешки, които допускате:

Не изплаквате косата си с чиста вода, след като сте били в басейна или в морето

Хлорът и морската сол не влияят по най-добрия начин на косата ви, най-малкото я оставят дехидратирана. За да избегнете образуването на петна и изсъхване, просто докато взимате душ след плаж, изплаквайте косата си с чиста вода и дори не използвайте шампоан. Ефектът ще ви впечатли. 

жена

Не използвате слънцезащитни продукти за коса 

Много е важно през лятото също да използвате подхранваща козметика за косата си, защото прекомерната слънчева светлина я изтощава. Също както се случва и с кожата ви. Затова е добре преди да отидете на плаж, да подсигурите защита за косата си с крем, спрей или просто да я скриете под шапка. 

коса

Използвате сешоар, маша или преса

Вероятно сте запознати с факта, че косата не е много щастлива, когато използвате сешоар или преса твърде често. А когато го правите на морето, е още по-нещастна. Ако все пак обичате да сте с добре направена прическа и за това ви е необходим уред, който гори косата ви, поне използвайте спрей за термозащита. 

Четете още: Искате сутиените да ви стоят перфектно? Никога не правете това с тях


Още по темата

Коментари

2 Бивш от МВР
  19 август 2022 | 16:39 отговор
 

Че бивш от мвр е 76-ти набор, а Бербатов...

 
 
Бивш от МВР
19 август 2022 | 16:40

!! ЗЛОУПОТРЕБИ И КОРУПЦИЯ В OLX. АДМИНИТЕ ВИОЛЕТА И ИРИНА ИЗНУДВАТ ХОРАТА ЗА ПАРИ.!! !! burzako – бързака или Александър Витанов е осъден за корупция и уволнен от гранична полиция. !!

 
Бивш от МВР
19 август 2022 | 16:40

ХРИСТИНА КИРИЛОВА - че поне най лично поне Бербатов да познаваш.

 
Бивш от МВР
19 август 2022 | 16:41

Че я Бербатов само на снимки съм го виждал

1 Бивш от МВР
  19 август 2022 | 16:37 отговор
 

Че она на моята коса му липсва повеке обем. Ама пак съм по дборе от Бербатов клоун с неговата присадена коса.

 
 
Бивш от МВР
19 август 2022 | 16:38

!!! надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА. Не съм ли грозна и с гадна циганска мутра? !!! ................................................................................................................................................ !!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин е прекалила.

Добави Коментар