Автор
Теодор Муховски

Фермерка на 107 години разкри тайната на дълголетието

В България продължителността на живот за съжаление не е голяма. Причините за това са комплексни, но най-вече всичко идва от неправилния начин на живот - стресови ситуации, пиене на алкохол, тютюнопушене. Всичко това определено не важи за тази ирландска фермерка, която наскоро навърши достолепните 107 години!

При това никой не може да ѝ ги даде. Жената се казва Бриждит Тиърни, родена е през далечната 1915 година, но се слави с отлична памет и перфектна жизненост.

Тиърни и до днес може да декламира текстове, научени от нея още в училище. Симпатичната неостаряваща ирландка е бивш фермер. Тя не изпуска политически събития и обича да решава кръстословици, защото по този начин мозъкът ѝ се тренира. Тя следи всичко, което се случва по света.

Ирландката има цели 8 деца, които в момента са пенсионери, 30 внуци, 45 правнуци и 4 пра- правнуци а на въпрос как е успяла да дожвее до тази възраст отговаря, че винаги е била трудолюбива, имала е положително отношение към нещата в живота и се е хранила с домашно приготвена храна.



Може само да помечтаем да достигнем до нейните години, но с нашия начин на живот това изглежда мисия невъзможна.
Да ѝ пожелаем да е все така жизнена и усмихната и здрава!

Четете още: Защо японките живеят най-дълго от всички и никога не напълняват