Ако на 20 занемарите лицето си, след години то ще ви го върне. Подходящата грижа за кожата е задължително да започне от рано, за да я предпазите от вътрешните и външните влияния.

Кожата на 20 е мека, гладка, без петна, без бръчки. Но това не значи да сте си спокойни и да не се грижите за себе си.

Много млади жени страдат от мазната си кожа, която освен, че лъщи и понякога предизвиква пъпки или бучки. Също така може би имате запушени пори. Ако спадате към тази категория жени е добре да си купите лек измиващ гел за лице и ексфолиатор, за да почиствате кожата и да махате мъртвите клетки от нея и излишното омазняване.

Тези с нормална кожа също трябва да обръщат внимание на ежедневното почистване, за да имат свежа кожа. Използвайте леки почистващи гелове и леки овлажнители, за да я предпазите от стареене.



Ако имате суха кожа, овлажняването е най-важното нещо в ежеднежната ви грижа, за да не започне да старее кожата ви от рано. Кожата ви често претърпява промени заради хормоните ви, смяната на сезоните или стрес. Почистването и ексфоалирането също са задължителни за вас.

Нощните кремове са добър избор дори за млада кожа. Регенерирането на клетките става през нощтта и затова крема е много важен. Преди това естествено не трябва да имате никакви следи от грим. Околоочният крем също е добра идея. Предпазването от слънцето, особено през лятото е задължително. Ако искате да запазите кожата си млада и свежа по-дълго време, независимо дали виждате слънцето, задължително трябва да използвате плажно масло. Най-добре е да използвате продукти с фактор над 15.



Когато сте на 20 нямате нужда от силни продукти против бръчки. Те са изключително неподходящи за вашата кожа и дори могат да й навредят. Вместо това използвайте продукти с предпазващи и превантивни формули с антиоксиданти и витамини С и Е. Антиоксидантите са изключително подходяща съставка, защото неутрализират вредните свободни радикали, които са основния причинител на бръчките.

Здравословното хранене и начин на живот, подходящата грижа за кожата и всички усилия, които полагате за себе си и красотата си ще ви се върнат след години. От друга страна пушенето, излагането на слънце и различните диети ще съсипят кожата ви в дългосрочен план.

Спете 7-8 часа на ден. Спртувайте и хидратирайте кожата си, за да изглеждате добре. Пийте поне 2 литра вода на ден, за да прочиствате организма си и да подобрявате кръвообращение.