Грижа за нормална кожа

11 август 2011 | 10:47
6134
1
1

Нормалната кожа трябва да се почиства, овлажнява и храни с подходящи козметични средства.

За да я притежаваме трябва да се грижим за нея по всички правила. По-добре е да се мием не със сапун, а със специална пяна за лице.

Не забравяйте веднъж седмично за пилинга и редовно глезете кожата си с маски.

Чувствителната кожа не се помества в традиционните схеми, тя лесно реагира не само на външни дразнители, но и на емоционални преживявания. Те се зачервява, покрива с петна. Цветът и не е еднакъв, понякога се появяват отоци. За да я успокоите и почистите използвайте меки PH-неутрални почистващи кремове с указание “за много чувствителна кожа”.

            

Специалният тоник също може да охлади и успокои кожата. Той засилва кръвообращението и не предизвиква раздразване. Дневните защитни кремове позволяват да се заздрави имунитета на кожата, тя да се овлажни и успокои. На всеки 3 дена правете успокояващи маски. Веднъж седмично на чувствителната кожа й е необходима почивка - постарайте се да я освободите от всякакви козметични средства.

Специалистите ни препоръчват специална антистресова, съответстваща на всеки тип кожа козметика в периода на прехода към лятното време. В нейния състав има активни съставки, спомагащи за засилване на защитните свойства на кожата, осигуряващи нейното подхранване, почистването й от всякакви токсини. Тези средства съдържат всички необходими компоненти за предотвратяване на процеса на стареене на кожата: витамин А, С, Е, колаген, пантенол, различни киселини, масла, антиоксиданти, неутрализиращо действие на свободните радикали. Използваната козметика задължително трябва да се съгласува с възрастовите особености на кожата.

(платено съобщение)

Още по темата

Коментари

1 Cheyanna
  13 януари 2012 | 12:08 отговор
 

You couldn't pay me to irgnoe these posts!

 

Добави Коментар

Най-четени