Сигурни сме, че сте запознати с невероятните полезни свойства на морската сол и още повече за нейната страховита борба с целулита.

Но сме сигурни, че повечето от вас, също като нас, само четат и слушат за страхотните солни кристалчета, но така и не се захващат със забъркването на една простичка антицелулитна смес.

Затова отново ще напомним и на вас, и на нас как и защо морската сол е смъртен враг на портокаловата кожа.

На първо място, тя е богата на минерални вещества. Използва се не само в храненето, но и в козметиката и има благотворно влияние върху състоянието на кожата.



Морската сол притежава много полезни свойства. Доказано е, че тя поддържа функциите на човешкия организъм, като укрепва имунната система, стабилизира сърдечния ритъм и регулира кръвното налягане.

Морската сол е необходима и за нормалната работа на храносмилателния тракт и отличен антихистамин – облекчава и дори лекува някои заболявания на носа.

Тя се използва като козметична добавка към маски, масажи, компреси или вани, чрез които подхранва и почиства кожата.

Подобрява кръвообръщението, много често се използва като добавка към антицелулитния масаж.

Антицелулитен масаж на тялото с морска сол можете да си направите като смесите до хомогенна смес 1 ч. ч. морска сол, 2 ч. лъжици етерични масла от лавандула и 2 ч.лъжици чист зехтин. (Разбира се, ако нямате под ръка етерични масла, можете да ги заместите със зехтина).

Масажирайте енергично цялото тяло като започнете от крайниците. След процедурата нанесете антицелулитен крем.

Морската сол е богата на калций, магнезий, йод и желязо. Тя не изсушава кожата и има положителен ефект върху епидермиса, но най-важното е, че е ефективна в борбата с целулита.