Как да не бъдеш лелка: 5 грешки в грима, които ви състаряват с години

07 май 2023 | 11:00
13467
2
снимки: Unsplash
2

Гримът е неотменна част от живота на всяка една от нас. Интересът към четките, цветовете и възможностите на козметиката за мигновено разкрасяване представляват интерес за всяко момиче още от тийнейджърска възраст. Без значение дали изглеждаме добре с даден грим, ние експериментираме смело в ранна възраст и целта на повечето млади дами е да изглеждат по-големи. Още тогава формираме разкрасителните си навици и през годините откриваме с какъв макиаж се чувстваме най-добре. 

Само че годините си минават, а лицето ни се променя и е необходимо да правим промени в начина, по който се гримираме. Защото ако на едно 18-годишно момиче кажете, че изглежда на 25, то ще се зарадва, но ако кажете на една 40-годишна жена, че изглежда на 50 - реакцията ще е съвсем различна и вероятно това ще ви е последния разговор с нея. А след това тя ще се изплаши. 

Е, за да не стигате до този момент, ви предлагаме да обърнете внимание на най-често срещаните 5 грешки, които жените след 40 допускат и се състаряват сами:

грим

Фон дьо тен

Това е една от най-важните точки, защото именно с фон дьо тена се допускат доста груби грешки. Ако искате да се подмладите и кожата ви да изглежда равна, просто използвайте добра основа. Това е единственият начин лицето ви да не се "набръчка" допълнително от фон дьо тена и той да не се изтрие до края на деня. Също така е критично важно да уцелите правилния цвят и нюанс за вашата кожа. Има един страхотен трик - сложете малко от фон дьо тена на брадичката си и сравнете цвета с цвета на врата ви. Ако съвпада - това е вашият фон дьо тен. 

Вежди

С годините веждите изстъняват, косъмчетата стават по-редки и може да се образуват "дупки", което влияе на цялостната ви визия. Затова е важно да ги подчертавате, но много внимателно. Най-важен е цветът на молива и сенките, който ще изберете. Трябва да съобразите цвета с косата си - за веждите си изберете по-лек нюанс, който да е малко по-светъл от цвета на косата ви.

Очна линия

Тук бъдете, ама много внимателни, защото класическите "лелки" развалят хубостта си, като старателно си слагат черна очна линия. Не правете тази грешка и избягайте от идеята за черен цвят. По-добре изберете молив или очна линия в сиво, кафяво или тъмночервено. 

Коректор

Ако до този момент сте слагали първо коректор върху кожата си, преди да се гримирате, сега е време да обърнете реда. Днес коректорите се правят по-леки, което означава, че има повече смисъл да ги нанесете след фон дьо тена, отколкото преди него. 

Руж

Ружът е прекрасен начин да освежите лицето си, но и с това не трябва да прекалявате. Нанасяйте го много внимателно, точно върху скулите. Нито под тях, нито над тях. 

Четете още: Холзи: Кърмата е най-добрата съставка в грижата за кожата


 


Още по темата

Коментари

2 Секира
  21 май 2023 | 07:55 отговор
 

Е не е точно така.Смея да твърдя,че имам богат опит и черната очна линия види чудесно и на жена над 55.Въпроса е дали чертите на лицето позволяват.

 
1
  09 май 2023 | 01:44 отговор
 

 

Добави Коментар