Автор
Антония Дамянова

Най-популярните пластични процедури по света

Живеем във време, в което все повече представителки на нежния пол, а вече дори и мъже, посягат към пластичните интервенции като към нещо напълно естествено в желанието си да изглеждат по-красиви и млади. Особено голям бум в търсенето на коригиращи процедури се наблюдава в последните две години.

Въпросът е докъде трябва да стигнеш, посягайки към подобен тип интервенции, за да не прекрачиш границите на допустимото. И най-важното - да знаеш кога да спреш, за да не заприличаш на подпухнало и обезобразено подобие на палячо. Но спираме дотук със съветите. Защото целта ни в този материал е да ви запознаем с най-популярните и желани корекции в света в момента.

Данните са на Society of Aesthetic Plastic Surgery, цитирани от CNN. Според тях през 2021 г. в САЩ са извършени 30 млн. хирургически и нехирургически пластични корекции, което е с цели 19.3% повече от предходните години.

Най-популярната нехирургическа интервенция е поставянето на ботулинов токсин, по-известен като ботокс.

А ето кои са в топ 5 на най-популярните хирургически процедури в момента:

1. Липосукция



Първенството води липосукцията – процедура, при която се изтегля подкожна мазнина с цел оформяне на тялото. Тази интервенция представлява 14.8% от всички козметични корекции на световно ниво. През 2021 г над 1.9 млн. души са си правили липосукция.

2. Уголемяване на бюста

На второ място сред най-желаните пластични интервенции е уголемяването на бюста. Този тип корекции заемат 13% от общия брой корекции.

3. Корекции на клепачите

Третата най-популярна процедура – корекции на клепачите, е и най-популярна сред силния пол.

4. Ринопластика (корекция на носа)

5. Абдоминопластика (корекции на корема)

Четете още: Всичко, което трябва да знаете за ботокса