Автор
Ева Григорова

Салма Хайек разкри тайната си за вечна младост

В откровено и разкриващо интервю в подкаста Let's Talk Off Camera, холивудската звезда Салма Хайек, известна със зашеметяващия си външен вид и актьорско майсторство, разказа за режима си на красота и за грациозното си остаряване.

В подкаста Хайек изуми всички с нетрадиционния си подход към поддържането на младостта.

View post on Instagram
 

На звездата от The Magic Mike's Last Dance, която неотдавна отпразнува своя 56-ти рожден ден, беше зададена неизбежния въпрос: използвала ли е някога ботокс, за да поддържа безупречния си външен вид? С грация и увереност Салма бързо отговори: “Без ботокс!“ Изглежда, че номинираната за "Оскар" актриса е намерила алтернативен път към непреклонната красота.

Вместо да разчита на инжекции и процедури, Хайек следва уникална форма на медитация. Тя го описва като практика на “усещане на енергията“, която се движи и танцува в нея, предоставяйки ѝ различни усещания и преживявания. Тази необичайна форма на медитация се е превърнала в неразделна част от нейната рутина за здраве и красота. “Поради много неща в тялото ми и здравословни проблеми, по някакъв начин развих тази странна медитация, която продължавам да развивам“, каза тя. “Мога да я правя с часове, защото не усещам времето и е толкова забавно.“

View post on Instagram
 


Салма подчерта ефективността на тази практика за запазване на младежкия ѝ вид. Тя твърди, че нейните занимания с тази медитация за продължителни периоди от време, всъщност я правят да изглежда с поне 20 години по-млада!

Хайек казва още, че съпругът ѝ, Франсоа-Анри Пино, не вярва в това, но когато стане “наистина лошо“, той я пита: “Направи ли си йогата?“

В Good Morning America пък тя разкри, че използва спирала, за да прикрие бялата си коса. “Тъй като ме мързи да боядисвам косата си” - уточни актрисата.