Стереотипите за красота при азиатските жени, някои от които ще ви шокират

27 декември 2021 | 10:09
14702
0
Снимки: Pixabay, Instagram
0

Епохите и пространствата винаги са се отличавали със свои специфични възприятия за живота и света. Представата за женска красота също се е променяла през годините, налагайки свои собствени стереотипи и стандарти, характерни за дадено общество или култура. Затова не е учудващ и фактът, че отделните държави имат различни еталони за женственост и красота. Днес ще спрем вниманието си на стандартите за красота сред азиатските жени, някои от които дори ще ви шокират.

Една вежда

В Таджикистан наличието на една вежда е традиционен знак за красота. Момичетата, които не са надарени с гъсти вежди, използват специална билка, с която да оцветят пространството между веждите си.

Черни зъби

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Satomi (@stm0611)


Почернянето на зъбите е стар японски обичай, с който жените показват своята красота и готовност да се омъжат. В днешни дни никой не използва тази практика.

Дълги нокти на ръцете и краката

За разлика от световните тенденции в маникюра и педикюра, в Индия за красиви се смятат дългите цветни нокти не само на ръцете, но и на краката на дамите.

Лице във формата на сърцеВ Южна Корея има най-голям брой козметични процедури, като контурирането на лицето е в топ 3 на най-популярните пластични операции. Въпреки потенциалните рискове, жените се подлагат на тази операция, за да получат лице във формата на сърце.

Превръзка на носа


Заради огромната популярност на ринопластиката, Иран е наречен „световната столица на носа“. Носната лента след операцията има специално име - „превръзка на честта“. Жените гордо показват своята превръзка, като някои остават с нея дълго след операцията, като символ на богатство.

Удължаване на врата


Дългата шия е символ на женственост и красота в племето каяни в Тайланд. Смята се, че с дългия си врат жените приличат на дракони, които са важни фигури в местния фолклор. Момичетата започват да носят месингови обръчи, когато са на 5 години и получават все повече и повече с течение на времето.Пилене на зъби

За хората в Бали изпиляването на зъбите е традиционен ритуал. Тази процедура се извършва предимно на тинейджъри, за да се отблъснат злите духове. Изпилените зъби в Индонезия са символ за зрялост, с която се показва, че младежите са готови да се оженят.

Четете още: Стандартите за красота по света
 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени