Стереотипите за красота при азиатските жени, някои от които ще ви шокират

Епохите и пространствата винаги са се отличавали със свои специфични възприятия за живота и света. Представата за женска красота също се е променяла през годините, налагайки свои собствени стереотипи и стандарти, характерни за дадено общество или култура. Затова не е учудващ и фактът, че отделните държави имат различни еталони за женственост и красота. Днес ще спрем вниманието си на стандартите за красота сред азиатските жени, някои от които дори ще ви шокират.

Една вежда

View post on Instagram
 

В Таджикистан наличието на една вежда е традиционен знак за красота. Момичетата, които не са надарени с гъсти вежди, използват специална билка, с която да оцветят пространството между веждите си.

Черни зъби

View post on Instagram
 


Почернянето на зъбите е стар японски обичай, с който жените показват своята красота и готовност да се омъжат. В днешни дни никой не използва тази практика.

Дълги нокти на ръцете и краката

View post on Instagram
 

За разлика от световните тенденции в маникюра и педикюра, в Индия за красиви се смятат дългите цветни нокти не само на ръцете, но и на краката на дамите.

Лице във формата на сърце



В Южна Корея има най-голям брой козметични процедури, като контурирането на лицето е в топ 3 на най-популярните пластични операции. Въпреки потенциалните рискове, жените се подлагат на тази операция, за да получат лице във формата на сърце.

Превръзка на носа

View post on Instagram
 


Заради огромната популярност на ринопластиката, Иран е наречен „световната столица на носа“. Носната лента след операцията има специално име - „превръзка на честта“. Жените гордо показват своята превръзка, като някои остават с нея дълго след операцията, като символ на богатство.

Удължаване на врата

View post on Instagram
 


Дългата шия е символ на женственост и красота в племето каяни в Тайланд. Смята се, че с дългия си врат жените приличат на дракони, които са важни фигури в местния фолклор. Момичетата започват да носят месингови обръчи, когато са на 5 години и получават все повече и повече с течение на времето.

Пилене на зъби

За хората в Бали изпиляването на зъбите е традиционен ритуал. Тази процедура се извършва предимно на тинейджъри, за да се отблъснат злите духове. Изпилените зъби в Индонезия са символ за зрялост, с която се показва, че младежите са готови да се оженят.

Четете още: Стандартите за красота по света