Блогърка разгневи фенове, след като се отказа от осиновеното си дете, снимала го в YouTube

Американската блогърка от Охайо - Мика Стауфер, предизвика гнева на почитателите си, след като стана ясно, че се е отказала от попечителството над 6-годишно момченце от Китай, което тя осиновила през 2016 г., когато то било на 2 годинки.

Повод за негативната реакция на феновете ѝ, прерастнала в обществено недоволство, е фактът, че през всичките тези години - от осиновяването на детето до сега, Хъксли участвал в редица клипове в YouTube заедно с Мика, от които осиновителката му изкарала значителна сума пари, съобщава BuzzFeed.

View post on Instagram
 


Момченцето имало увреждания, а впоследствие бил установен и мозъчен тумор - причината, заради която Стауфер "решила да се отърве от него", смятат възмутени и вече бивши нейни почитатели.

Всичко започва през 2016 г., когато уж гордата с постъпката си "майка" споделя пред аудиторията си, че тя и семейството ѝ възнамеряват да осиновят дете с увреждания. Прави го чрез първото си видео с главен герой в него - 2-годишният Хъксли от Китай.

View post on Instagram
 


Новината за благородната ѝ постъпка идва като потвърждение на уверенията ѝ от по-рано, че подкрепя международното осиновяване на деца. Благодарение именно на изказванията си по този въпрос тя успява са спечели стотици хиляди последователи от цял свят. А между тях - и няколоко скъпо платени спонсортсва.

Общо 27 са видеоклиповете, описващи премеждията на Стауфер около осиновяването. Предприемчивата осиновителка дори създава дарителска кампания, която да покрие нуждите на детето с увреждания. За какъв тип увреждания обаче става дума, така и не става ясно.

View post on Instagram
 


Успехът на клипчетата с малкото китайче е толкова голям, че в рамките само на една година тя събира повече от 160 хил. последователи.

С времето броят им се увеличава все повече, а заедно с тях - расте и портфейлът на щастливата "майка". Популярността на Стауфер става толкова голяма, че тя започва да пише и статии за местни издания, в които описва предизвикателствата и трудностите при отглеждане на дете със специални нужди.

View post on Instagram
 


Тя и съпругът ѝ Джеймс участват и в проекти за агитиране и популяризиране на международното осиновяване, както и за стимулиране осиновяването на деца със специални нужди.

Постепенно обаче клипчетата, които Мика споделяла с малкия Хъксли на тях, започнали да стават все по-малко и по-малко. Последователите ѝ, които с охота следели преживяванията и взаимоотношенията на двамата си любимци, забелязали това. Но странно, въпросите им къде е малкият сладур и защо не го виждат вече, бързо изчезвали от официалните канали на блогърката в Instagram и YouTube.

Любопитството им обаче не секвало и те продължавали с настоятелните си въпроси. Това принудило Мика да сподели специално видео със заглавие "Новости в семейството ни". На него тя и съпругът ѝ признават, че са взели трудното решение да се разделят с Хъксли. Причината за това бил фактът, че детето изисквало изключително специални грижи, с които двамата осъзнали, че няма да се справят. За да бъдат сигурни, че момчето ще отиде в добри ръце, Стауфер избрали сами неговите бъдещи родители

От думите на Мика става ясно, че новата майка на Хъксли е медицински професионалист и дорбе разбира задълженията си, пред които ще я изправи отглеждането на дете като Хъксли.

Последователите на Стауфер обаче са възмутени от решението на семейството, обвинявайки Мика и Джеймс в присвояването на грешни пари на гърба на едно беззащитно, самотно и увредено дете.

А вашето мнение какво е? Оправдавате ли решението на семейството да се откаже от осиновеното се дете?

Четете още: 60-годишен младоженец поднесе шокираща изненада на своята 25-годишна жена