Бременните да не работят над 25 часа седмично

02 юли 2012 | 13:07
7154
1
1

Бременните жени не трябва да работят повече от 25 часа седмично, защото рискуват да родят бебе с тегло по-малко от нормалното, предупреждават учени от университета в Ротердам.

Средно бебетата на жени работохолички тежат с 200 грама по-малко от нормалното, предаде БГНЕС. Едно от обясненията за този факт е, че тежкият физически труд намалява притока на кръв към плацентата, като по този начин ограничава кислорода на плода. Учените все още проучват дали работата в офиса има същия ефект върху нероденото бебе. Установено е, че жените, които прекаляват с физическото натоварване, рискуват бебето им да страда от проблеми с дишането, храносмилането и сърцето. В изследването участват 4 680 бременни жени.

За да сте сигурни, че с вашето бебче всичко ще бъде нормално, най-добре се отдайте на повече почивка и забравете за тежките физически натоварвания. Работата няма да избяга само за 9 месеца

Още по темата

Коментари

1
  03 юли 2012 | 14:01 отговор
 

Е - ако работиш по 7/8 часа на ден (стандартно работно време) какво става? излизаш по-рано от работа или след като забременееш - напускаш? Айде стига глупости - всичко си зависи от работата и от индивидуалните здравословни показатели на майката. Едно време пра-баба ми е вършила тежка физическа работа до последния ден на бременностите си и е родила 7 деца, всичките до едно здрави като пънове. Най-големия почина на 90 години.

 

Добави Коментар