Автор
Woman.bg

Един българин, влюбен в словачка: Искам детето ми да се роди в България

Историята на днешните ни герои е кратка, но красива и вдъхновяваща.

Той е българин, роден в китния морски град Балчик, а тя е от Словакия. Неговото име е Иво, а нейното – Андреа. Любовта между двамата пламва преди 4 години в далечна Флорида. Съвместният си живот споделят в Щатите, Барселона, Варна. До момента, в който временно се установяват в София. И така вече година и половина.

Днес двамата са в трепетно очакване на своята първа рожба. Андреа е бременна в 3-ия месец. По думите на 26-годишния бъдещ татко бебето не е било планирано, но е направено с много любов и двамата нямат търпение да почувстват с цялата си душа магията на родителството. Датата на термина на Андреа е 15 декември 2019 г.

Въпреки предстоящото радостно събитие, Иво и Андреа все още не са решили къде ще живеят за постоянно. Към момента желанията на двамата се разминават.

„Щастливи сме и много се обичаме, но не знаем къде ще живеем, тя е от прекрасно семейство, но те искат да живеем в Словакия, а аз не. Искам да останем в България. Искам детето ми да е българче (май ще е момче, вече трети доктор каза, че "така му се струвало"), споделя Иво пред екипа на кампанията "ДНК – направи го сега".

"Искам да живеем тук, но бъдещето е несигурно. Макар и да сме с добри доходи, нямаме жилище, и дори още не сме женени, а сега е моментът да решим къде ще се установим", откровен е Иво, който повече от всичко желае да осигури на детето си добра и здравословна среда за живот и развитие, както и да е винаги до семейството си, когато рожбата му и любимата му имат нужда от него.

"Споделям ценностите и идеалите на Иван и Андрей и каузата, зад която са застанали! Не само в този конкретен случай, но и по принцип в живота", допълва още щастливият бъдещ татко.


Историята на Иво и Андреа е част от благородната кампания Направи го сега – ДНК на бъдещето. Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Никога не се отказвай от мечтата да станеш родител