Лекарка към децата си: Ако ме загубите заради коронавируса, знайте, че мама просто си вършеше работата

Корнелия Григс е млада лекарка, хирург, която в момента е изправена пред най-трудния момент в живота си – да прекарва дните си в болницата в едно от огнищата на коронавиурса, Ню Йорк, вместо да остане вкъщи със съпруга си и двете им деца.

Дамата, която не спира да спасява чужди животи, за сметка на собствената си сигурност, всекидневно публикува в социалните мрежи как минават дните ѝ. Тя е изключително уплашена заради ежеминутния си досег с толкова много заразени пациенти, въпреки предпазните средства. И буквално преди няколко дни Корнелия публикува много лично и трогателно обръщение към децата си, които са твърде малки, за да разберат какво се случва и колко са големи размерите на заплахата, наречена „коронавирус“:


„За децата ми е твърде рано да прочетат това, те все още не могат. Също така едва ли ще ме разпознаят в цялата тази екипировка. Но ако ме загубят заради COVID-19, искам да знаят, че мама се постара здраво да си свърши работата.“

Корнелия не спестява и жестоката среда, в която се налага да бъдат всички лекари и медицински помощници в името на това да спасят, колкото се може повече хора от болестта. Към публикацията тя е сложила и хаштаг #GetMePPE, което означава „дайте ми предпазни средства“ и сигнализира за ограниченото количество на маски, ръкавици, очила и костюми в болниците. И докато хора като нея са принудени да бъдат на първа линия срещу вируса, от нас просто се изисква да останем вкъщи. Призоваваме ви да го направите!


Четете още: Децата са карма на родителите си – нищо не е случайно!