Автор
Ева Лъчезарова

Официално: женените мъже – 3 пъти по-дебели

Във Великобритания беше проведено поредното проучване, което установи, че бракът неминуемо ще прибави няколко излишни килограма около талията ви.

След като ви уведомихме, че булките надебеляват веднага след сватбата, сега имаме ново развитие по въпроса.

Докато жените са склонни да напълнеят два пъти повече от неомъжените си приятелки, то при мъжете тази вероятност се увеличава до три пъти.

Английските специалисти установили, че наднорменото тегло е един от основните проблеми, които засягат омъжените двойки. Ние пък смятаме, че това правило може да се приложи с пълна сила и по нашите географски ширини.

Така че следващия път, когато се чудите какво да подарите за сватбата на приятелите си, най-добре изберете ваучер за някой „дебелариум” – определено ще им влезе повече в употреба от поредната тенджера или тиган.

Учените отдават надебеляването на това, че след като сключат брак, хората започват да водят по-заседнал живот. Те прекарват повече време пред телевизора и на трапезата, освен това сексуалните им преживявания се разреждат.

Логично човек, който търси партньор има по-силен стимул да тренира и да се поддържа във форма.

За радост учените имат и добра новина за „бракуваните”. Ако встъпите в щастлив брак стресът и тревожността ще „се изпарят” от живота ви.