Определиха идеалната възраст за майчинство

24 октомври 2011 | 11:11
14093
9
9

Изследователи твърдят, че са успели да определят възрастта, при която съвременната жена проявява най-силно майчинските си чувства, а те й позволяват да бъдe идеална майка.

Въпреки разпространеното мнение, че жената трябва да роди първото си дете до 30-ата година, статистиката свидетелства за това, че най-добри майки са жените, навършили 40 години.

Изследователите предполагат, че огромна роля изиграва психологическият фактор - на такава възраст да забременееш и родиш си е истински подарък от Бога, пише Исра.

Разбира се, не трябва да забравяме за т.нар. "биологически часовник", който според експерти е най-добрият показател за това кога да станем родители. Все пак на 40 години зачеването по естествен път е много трудно понякога, пишат от actualno.com

(платено съобщение)

Още по темата

Коментари

9 11
  05 ноември 2012 | 15:57 отговор
 

Към тези които смятат че раждането на 40 е глупост - не смятам че е така. Аз имам две големи деца и предстои да имам трето, което ме п рави изключителнво щастлива. Имам и силите и търпението да го отгледам. Мисля, че негативно са се изказали деца, които нямат никакъв опит в отглеждането и възпитанието на деца.

 
8 блабла
  02 септември 2012 | 15:03 отговор
 

:)))))) Браво номер 7. Само така. Никой няма право да отнема желанието на една жена да има свое дете на каквато и да е възраст (вече, ако е над 50 години, определено не е добре, като онази госпожа в Русе).

 
7 rrrr
  24 юни 2012 | 23:11 отговор
 

А да ви питам като станете на 40, че много глупости сте изписали тук и как личи колко сте глупави и без липса на всякакъв опит. Надявам се тази глупост да е от малдостта. Няма нищо егоистично в това да искаш дете на 40. И изобщо кои сте вие, какво знаете и сте разбрали, че да съди тези жени. Бях майка за първи път на 25, а в момента имам детнце на 1 годинка. И на първия си син дадох любов и грижи, и на втория си син давам любов и грижи, но сега съм много по-спокойна, по-търпелива, по-мъдра. Така че поживейте малко повече, понатрупайте опит преди да съдите, защото коментарите ви са пълни глупости, крещящи отдалече колко сте млади и невежи.

 
6 devil_kin
  25 април 2012 | 15:07 отговор
 

Номер 4: Като цяло съм съгласна с теб,че не е правилно или поне не е препоръчително.Но тази част от коментара ти- " търпение и най-важното ... да знаеш как да съжителстваш с тия деца ..." съвсем не е така.Много често именно търпение ни липсва като по-млади.

 
5 Ирена
  29 февруари 2012 | 17:38 отговор
 

Чисто от физическа и биологична гл. точка най-добрата възраст за раждане на дете е между 20 и 30 години. По-ранната и по-късната бременност и раждане са по-рискови, по трдно протичат и при тях е по-голям процентът на усложненията както за майката, така и за детето. Едно е психическата нагласа, но природата казва друго и щем не щем трябва да се съобразяваме с нейните закони.

 
4 Виктория
  11 февруари 2012 | 20:41 отговор
 

Голяма тъпотия ... жени искащи деца на 40 и нагоре са пълни егоистки ... никоя жена след 40 не може да даде това която може една на 25 ... говоря за физически сили , търпение и най-важното ... да знаеш как да съжителстваш с тия деца ... те половината си живот са били сами и са се превърнали в егоистки, без да искат и изобщо не могат да са пълноценни майки ... съжалявам за жените които са искали деца цял живот и са нямали , но според мен след 30 ако не можеш да имаш деца и искаш по-добре си осинови , отколкото да пробваш до 40 и накрая да стане и всичко което казах по-горе се случва и това е жалко :(

 
3 Ани
  10 януари 2012 | 09:39 отговор
 

Абсолютни глупости.Сега съм на 40,децата ми са поотраснали,но ако трябваше сега да раждам,незнам дали щях да имам сили,формата като цяло ,няма нищо общо с тази да речем,когато жената е на 25-30 години.Според мен раждане около и след 40г. само в спешни случаи.:))

 
2 hi6tnikyt
  10 януари 2012 | 08:46 отговор
 

това е адската тъпотия на 40 ще ми ражда ,а дали ще го види това дете като стане на 20 тя ще е на 60 помислете малко ужас

 
1
  14 декември 2011 | 14:45 отговор
 

и ко казахте?..... НИЩО....

 

Добави Коментар