Автор
Woman.bg

От хронична левкемия, през инвитро процедури, до пълно щастие

Това е историята на Димитрина и Петко. История за усмивките на лицата и вярата в сърцата, която доказва, че чудеса се случват и те са винаги и навсякъде около нас.

Историята на Димитрина и Петко започва още през лятото на 2010 г. Въпреки болестта – хронична миелоидна левкемия, с която Димитрина се бори няколко години, нейният любим остава верен до нея.

И един ден решават, че е настъпил моментът да създадат нов живот. Но ето какво следва…

“След години съвместен живот решихме да създадем нов живот, но от там тръгнаха проблемите със зачеването вследствие на болестта ми. Установява се двустранно запушени маточни тръби. Единственият шанс беше инвитро. Започна се тичане, изследвания, купища лекарства и стимулации. Усмивката ни не слизаше от лицата въпреки трудностите, които минахме, защото имахме вяра в нашия спасител Господ Бог.

Накратко, минахме три пъти по пътя. Вече губехме вяра, но решихме да опитаме отново и си казахме: "Ако не сега, няма кога", защото и годините напредваха, защото не сме в първа младост. Отне ни 7 години в очакване на благата вест. Винаги съм знаела, че чудесата се случват, когато не ги очакваш, въпреки че правиш всичко, за да се случат. И ето това лято слънцето грееше в този ден по-ярко. В очакване на резултата на кръвния тест за бременност, склонени глави, най-накрая заплакахме от радост. Казахме си вече, че няма да плачем от нещастието.

Вече 4 месеца нося в утробата си едно мъниче от мъжки пол. Молим се да го видим наяве в началото на април 2022 г. Вярваме, че чудесата се случват, когато имаш вяра! Молим се за всеки, който иска да създаде живот. Бог да благослови всеки с такава радост!”



Историята на Димитрина и Петко е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Ако сте заченали своето бебе през 2021 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрирайте се до 31 януари 2022 г.

Четете още: Пътят от класическия балет до появата на новия живот