От нулеви шансове, през Истанбул, до сбъдване на мечтата за дете

Когато намериш своята половинка, решението за създаване на дете не закъснява. Любовта и силната връзка между двама души може да преодолее всички спънки по пътя. Такава е историята на нашите участници в кампанията на ДНК – “Направи го сега”. Ето я и нея.

“Здравейте! Ние сме Теодора и Стоян Стоянови, и след няколко месеца очакваме нашето първо дете. Запознахме се преди близо три години и само след няколко седмици заживяхме заедно. Чувството, че се познаваме от години ни сближи толкова много и бързо взехме решението, че искаме да сме семейство и да си имаме дете. След повече от половин година неуспешни опити решихме да си направим изследвания и се установи, че имаме проблем. Последваха още изследвания и консултации с инвитро клиники, където ни съобщиха, че шансовете да имаме дете са минимални, почти нулеви.

Да, беше тежко и много трудно за приемане, но благодарение на силната връзка, която има между нас, това не ни сломи, а ни направи още по-силни и сплотени. След много четене в интернет намерихме лъч надежда, че можем да имаме дете, и заминахме за Инстанбул за инвитро процедура. И ЧУДОТО се случи. Първите месеци не можехме да повярваме и задържахме това огромно щастие и радост, но сега с напредването на бременността сме изцяло отдадени на емоциите и знаем, че най-хубавото тепърва предстои.”

Ето как си представят бъдещето с тяхното дете.

“Бъдеще изпълнено с много тревоги и грижи, но и с най-безценните моменти: силни детски прегръдки и целувки, които искаш никога да не свършват, детски слънчеви усмивки зареждащи деня ти, чиста и искрена любов.”

Историята на Теодора и Стоян е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Ако сте заченали своето бебе през 2021, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.
Регистрирайте се до 31 януари 2022 г.

Четете още: Напук на прогнозите – едно малко Чудо си проправя път