Сега бих казала на 25-годишното ми Аз: "Направи го сега!"

12 януари 2022 | 15:07
12271
0
Снимки: Личен архив, Pixabay
0

Историята на Десислава и Светослав започва преди 10 години. Минават години във вършене на задачи, организации, пренареждане на приоритети и чакане на правилния момент за създаване на дете. Има ли обаче правилен момент и кой е той, ще разберете от разказа на Десислава.

“Заедно сме с партньора ми вече точно 10 прекрасни години. Признавам, че причината да се решим да имаме дете на толкова късен етап, е предимно моя. Докато той беше готов и искаше да стане баща, горе-долу на втората година от запознанството ни, аз все си мислех, че има ред задачи, които трябва да свършим, преди това да "подредим" живота си по-добре, да създадем идеалните условия... Само че този идеален, подреден момент никога не идва. Осъзнах го чак на 30 години. Повече от 2 години ни отне да видим двете чертички върху теста за бременност и да почувстваме това огромно щастие, че най-накрая и ние ще бъдем родители. Много хора ми казваха да не отлагам, а аз не вярвах, мислех си, че тези неща стават по поръчка и по график. Сега бих казала на 25-годишното ми "аз": "Направи го сега!" Най-идеален момент е моментът, когато осъзнаеш, че в теб се заражда живот - тогава всичко друго избледнява и остава назад като фон.”

°Представям си едно здраво момченце, съчетало най-хубавото от мама и тати, но най-вече – да расте добър и смислен човек.°

Десислава смята, че мнозинството от младите хора чустват една непрестанна несигурност за своето утре и за това дали могат да създадат добри условия, за да отглеждат пълноценно едно дете.Историята на Десислава и Светослав е част от кампанията на ДНК – “Направи го сега”, която е насочена към образованите и икономически активни млади българи, които рядко получават подкрепа по отношение на отглеждането на своите деца.

Ако сте заченали своето бебе през 2021, запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история, заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца.
Регистрирайте се до 31 януари 2022 г.

Четете още: Напук на прогнозите – едно малко Чудо си проправя път

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени