Автор
Woman.bg

Тя избра да се завърне, за да роди в България

Това е историята на Кристиана и Мартин – едно младо семейство, което с нетърпение очаква посрещането на първата си рожба в края на 2019 г. Двама души, които въпреки възможността да живеят в чужбина, избраха да бъдат родители в България.

Вълнението и радостта от предстоящото щастливо събитие Кристиана споделя в писмото си до кампанията за стимулиране на раждаемостта "Направи го сега – ДНК на бъдещето". В него бъдещата майка разказва за живота си в чужбина и избора си да се завърне в родината си.

В продължение на 10 години Кристина живее и учи извън родината си. 5 години пребивава в Корея, където следва корейска филология и завършва Сеулския национален университет – един от най-престижните в Азия. След това учи в Германия и работи още 4 години в Холандия.

„Макар животът зад граница да ми беше интересен и кариерата ми да се развиваше добре, аз реших да се върна в България. Имах усещането, че именно тук, където съм отраснала, е подходящото място да създам семейство. Върнах се без приятел, но бързо, покрай хобито ми да катеря, намерих Мартин“, пише Кристиана. Само половин година след първата им среща, навръх 30-ия рожден ден на Кристина, двамата вземат решението да се сдобият с рожба. „Следващия месец вече бях бременна, и за наша огромна изненада, не с едно, а с две бебчета“, разказва младата жена.



„След дългите и до голяма степен самотни години в чужбина, нямам търпение да създам мое собствено семейство... Всички казват, че е много трудно, с много отговорности и по-малко свобода, но аз се чувствам готова. Представям си, че животът с двете момченца, които очакваме, ще бъде изпълнен със смях, тревоги и радости. За мен е изключително щастие да имам възможността да науча децата на нещата, които съм видяла или научила в живота, и вярвам, че това именно ще предаде до голяма степен смисъл и на моя живот.“

„Благодаря ви за кампанията, която организирате! Напълно ви подкрепям и се надявам все повече млади и амбициозни хора да имат смелостта да създават семейства“, завършва вдъхновяващия си разказ бъдещата майка на близначета.



Историята на Кристиана и Мартин е част от благородната инициатива на кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Вярвайте в чудеса, защото се сбъдват!