Защо една майка избра бебето й да бъде от третия пол?

03 май 2018 | 12:11
видяна 21765
коментари 6

Терминът gender в Истанбулската конвенция предизвика разпалени дебати и разбуни духовете у нас, но сякаш по света идеята за третия пол е доста по-добре приета от обществото.

В Британска Колумбия дори вече официално бе регистрирано бебе с джендър неутрална идентичност. То е на осем месеца, с мъжки полови органи, но в акта за раждане в графата "пол" е написана латинската буква U, което означава "неопределен" (undetermined) или Неустановен (unassigned).

По думи на майката на детето - трансджендърката Кери Доти, това било направено с цел в бъдеще детето само да има възможност да определи пола си. 

Самата Доти е член на организацията Gender-Free ID Coalition, която защитава в канадските съдилища правата на децата за "неопределен пол" в документите при раждане.Това е първият случай на бебе, официално "вписано" в регистрите с трети пол. Но не е единственият път, когато двойка решава да отглежда дете като джендър неутрално.

На 13 декември 2017 г. американец стана първият трансджендър , който е родил дете.


Трансджендърът е роден като жена Кейси Съливан. Когато е на 19 и все още е жена, той се омъжва и ражда дете, надявайки се, че това ще му помогне да възприеме женската си идентичност.

Това обаче не се случва и само три месеца след раждането Кейси се определя като трансджендър и неговият мъж го изоставя.

За да постигне образ, който го удовлетворява, той започва да приема мъжки хормони и премахва гърдите си. Но заради раждането на второто си дете от своя партньор Стивън, на Кейси му се налага за известно време да преустанови хормоналната терапия, съобщава The Mirror.

Двойката категорично отказва бебето им да бъде записано с определен пол, тъй като искат то да расте с неутрална полова идентичност и когато порасне, да се определи само.

"Не харесвам, когато определят какъв да бъде полът на бебето ми. То ще порасне и ще реши. А въпросът какви са му гениталиите, ми се струва ужасен", отбелязва родителят.

***

Третият пол е термин, използван за хора, които не се идентифицират нито като мъж, нито като жена. Към него се отнасят и личности, които се причисляват към пол, различен от масово приетата концепция. 

Още по темата

Коментари

6 биологичен тероризъм
  21 май 2018 | 13:50 отговор
 

Джендър философията в частта и "неопределеност на пола на новородените" е безотговорно насилие над все още несъзнателни същества, вид тероризъм, упражняван от кохорта същества с увредена психика, но с власт, придобита чрез много пари и манипулираща умствено зависими хора, породена от засега трудно идентифицируем, но във всички случаи, властови и материален интерес. Жертвите на тази философия са много лесно управляеми и покорни. Удобни за изпълнение на нестандартни и често престъпни задачи.

 
5
  04 май 2018 | 13:40 отговор
 

Е тва е доста объркана история. Самият майка първо е бил жена, после е решил да стане мъж, но явно мъж гей, защото има партньор, но не е докарал нещата докрай щом още може да ражда. По принцип съм ок да има вариант за неопределен пол, когато детето се роди с не добре детерминиран пол, т.е. е хемафродит. Има такива случаи. Случва се родителите и лекарите да подтикнат детето към едния пол и в последствие това да се окаже грешка. За останалите най-добре да се пише биологичния пол, както до сега, пък ако не си го харесват като порастнат могат да си го сменят. И без това в документите се пише биологично опредления пол (sex), а не социалната проява (gender). Няма нужда цялата адмистрация да се наглася заради сравнително малък брой изключения. Достатъчно е да приемаме, че изключенията съществуват, а не да ги отхвърляме и да не им се създават адмистративни пречки, заради това, че са различни.

 
 
05 май 2018 | 21:45

О, повярвай ми.. На тези объркани същества с увреден мозък пречките не са им от административно естество. И където има такива, то те са им най-малкият проблем.

4 Бг
  03 май 2018 | 15:40 отговор
 

Отврат- развращава децата от първия им свят ден на Земята. Скоро трябва да дойде Апокалипсис, друг вариант няма. До тогава да сме здрави;)

 
3 Бг
  03 май 2018 | 15:33 отговор
 

Отврат- развращава децата от първия им свят ден на Земята. Скоро трябва да дойде Апокалипсис, друг вариант няма. До тогава да сме здрави;)

 
2
  03 май 2018 | 13:46 отговор
 

ама и майките вече не са това, което бяха ;)

 
1
  03 май 2018 | 13:43 отговор
 

Споко, новите Содом и Гомор идват с пълна сила и ще изметат от лицето на Земята тази извратена паплач.

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?