Джейн Фонда участва в новата екокампания на Gucci, позирайки в унисекс тоалетите на бранда.

82-годишната актриса е отявлен екоактивист и редовен участник в климатичните протести в САЩ. През 2019 г. на един от тях, който се проведе във Вашингтон, тя дори бе арестувана.

View post on Instagram
 

Ето защо италианската модна къща спира избора си именно на нея, виждайки в звездата идеален пример за представянето на най-новата си колекция Off the Grid, направена само от рециклирани материали – включително и особен вид найлон, изработен от пластмасови отломки от океана.

"Всичко това е резултат от усилена работа в екип. В основата на цялата кампания е да се създаде диалог между хората, които създават нещо ново. Във видеото виждате как се строи къща от естествени материали, в средата на развития, технологичен град. С това искахме да покажем, че природата съществува и там, където най-много ни се струва, че вече липсва. Тя е навсякъде", разказва Алесандро Микеле, креативен директор на Gucci.

View post on Instagram
 

Неотдавна Фонда обяви решението си, в името на борбата с изменението на климата, до края на живота си да облича само дрехите, които има в гардероба си.

Тогава тя заяви още, че е вдъхновена да се завърне към социалната си дейност заради 16-годишната активистка Грета Тунберг.

Четете още: Ето 5 навика, които ви правят по-грозни и състарени, без да подозирате