Със сигурност сте обръщали внимание на красивите, ефирни и уникални илюстрации, които красят списанията и модните рекламни кампании.

Днес ще ви представим работата на талантливият илюстратор Дейвид Даунтън, чиито творби украсяват страниците на съвременните модни списания.

Дейвид е роден през 1959 г. в Англия, следва графичен дизайн и илюстрация и 25 години по-късно той се мести в Брайтън, където започва да съчетава опита натрупан в модните среди и илюстраторските си умения, което му помада да се утвърди като изящен илюстратор.

Някои от клиентите му са: Tiffany & Co, Bloomingdales, Barney’s, Harrods, Top Shop, Chanel, Dior, L’Oreal, Vogue, Harper’s Bazaar, V Magazine и много други.

През 1998-ма започва да работи над портфолиото си, което включва портети на някои от най-красивите и известни жени: Линда Еванджелиста, Палома Пикасо, Иман, Ерин О’Конър, Катрин Деньов, Дита фон Тийз и др.

Catherine Deneuve

Dita Von Teese

Художникът пресъздава дамския образ с нежни и чувствени щрихи. Впечатляващите му творби са се превърнали в символ на самия дух на haute couture.

В неговото изкуство ще видите най-вече цветовете червено, черно, оранж, бяло.

Неговото въображение в комбинация с четка и малко цвят създават такава хармония от цветове, че ефектът им е вдъхновяващ.

ВИДЕО:

* Рекламната кампания на дамския парфюм "Live In Love" на Oscar de la Renta. Илюстраторът на рисунката е Дейвид Даунтън, който е пресъздал образа на нежната дама.

Черпейки вдъхновение от стиловете на рисуване на най-великите модни илюстратори - Rene Gruau, Marcel Vertes и René Bouché, Дейвид умело и по свой уникален начин успява да пресъздаде образа на нежната и загадъчна жена през неговия поглед.

Неговите творби са достъпни за всеки ценител, като цените стартират от 50$.

* Carmen Dell’Orefice & David Downton

ВИДЕО: