Когато се говори за мода и стил, най-често обект на внимание са актрисите и моделите, докато дамите, близки до политиката, остават незаслужено забравени.

Не искаме да ги пренебрегваме, напротив – вижте кои красавици наистина имат стил, според profit.bg

Мишел Обама

Първата дама на САЩ успя през целия мандат на съпруга си да не допусне нито един дизайнерски гаф. Любимият й дизайнер е индиецът Наим Кан, но тя не отказва и Ralph Lauren, Alexander McQueen, Tom Ford и Marc Jacobs.

Карла Бруни

Първата дама на Франция - бивш модел, е нормално да е на ти с модата. Тя е почитателка на Chanel и Christian Dior.

Соня Ганди

Вдовицата на Раджиф Ганди се облича скромно, но тази простота е само привидна. Gucci, Giorgio Armani и други гръмки имена се грижат за дискретния стил на лидерката на индийската управляваща партия.

Хина Рабани Хар

Трудно могат да се изброят луксозните марки, присъстващи в тоалета на външния министър на Пакистан Хина Рабани Хар. На посещение в Индия тя носеше, например, чанта Hermes Birkin, слънчеви очила Roberto Cavalli, дрехи на Gucci и Juicy Couture.

Моза Насер

Втората съпруга на емира на Катар никак не прилича на скромна източна жена със забулено лице. Истинска модна икона, тя се появява в дрехи на Hermes, Chanel, Louis Vuitton.

Нана Чудасама Шаина

Дъщерята на кмета на Мумбай се изявява като дизайнер и носи собствената си линия. От световните марки предпочита Louis Vuitton.

Херцогиня Катрин

Новата херцогиня на Кеймбридж, доскоро просто Кейт Мидълтън, също се справя брилянтно с подбора на тоалети. Тя пък предпочита Alexander McQueen, Mulberry и Chanel.