Топ тенденции в модата за пролет/лято 2022: Дълбоки деколтета, ярки цветове и дрехи с отворен гръб

Сайтът на Harper's Bazaar направи селекция на най-популяните и интересни трендове в модата, които ще бъдат актуални през 2022 г. Така че, ако искате и вие да сте в крак с модата, ето какви елементи задължително трябва да присъстват в гардероба ви тази година.

Ключова роля в колекциите си дизайнерите отреждат на ярките цветове. Сред най-тренди от тях са жълто, оранжево, зелено, червено, розово, цикламено и др. На почит са ватираните якета, но и пухените такива също остават актуални през този сезон.

View post on Instagram
 


Специално място в списъка с тенденциите, които модните корифеи поднасят на вниманието ни тази година, ще заемат дрехите с множество изрязваня по тях на най-неочаквани места. Блуза с един или асиметрични ръкав, блуза или рокля с гол гръб, риза с дълбоко деколте или мрежест топ ще са сред звездните предложения на световните експерти.

Полупрозрачни материи, дрехи с многоцветни принтове и шарки по тях също ще са особено популярни. Плътният чорапогащник ще отстъпи място на полупрозрачния, който ще бъде предлаган в цялото многообразие от цветове и нюанси, се казва в статията на сайта.

View post on Instagram
 


Още през декември пък стилистите Who What Wear прогнозираха шест модни тенденции за 2022 г., сред които якета за мъже с яка, вратовръзки с различни щампи в комбинация с ризи и къси кожени ръкавици в ярки цветове.

Също така през 2022 г. ще виждаме все по-малко дрехи за мъже и жени, като на тяхно място ще се появят такива, които не се подчиняват на половете. „Ще видим андрогинни модни тенденции през тази година, по-специално жени, носещи мъжки костюми и мъже, носещи килтове/плисирани поли“, отбелязва дизайнерката Мики Фрийман пред InStyle.

View post on Instagram
 

Другото, което ще бъде популярно през следващите месеци, са щампите от миналото. Помислете за карикатурите на герои от детски или пък изобразяването на части от комикс. Според Фрийман, хората нямат търпение да прегърнат по-забавната част на живота, която може да бъде донесена от носталгията по детството, карикатурите, пастелите и комиксите.

Огромните панделки за коса и кристалните украшения за глава също ще направят своето впечатляващо завръщане.

View post on Instagram
 

Четете още: Най-модерните цветове и комбинации за пролетта - трябва да ги знаете!