Всяка жена заслужава поне едно творение на Диор!

21 януари 2021 | 06:48
22720
0
снимки: bloor-yorkville.com, poodleskirts.org/hautecouturenews.com dianacloudlet.com
0

На днешната дата - 21 януари, през 1905 г., е роден един от най-големите вдъхновители в модната индустрия, легендарният дизайнер Кристиан Диор. 

диор

Кристиан Диор е израснал в заможно семейство в Гренвил, Франция, но първите му стъпки в модата са резултат от финансовата криза, настъпила през 30-те години на миналия век. Тогава той е трябвало да напусне дипломатическата школа, в която е учел и да започне да осигурява сам прехраната си. Започва кариерата си като прави модни илюстрации за местно списание. По-късно той е нает и за асистент на моделиера Робер Пиге. По време на Втората световна война бъдещият корифей на иглата става офицер на фронта, но дори тогава не спира да твори. След войната Диор продължава да създава нови модели, а името му нашумява все повече.

диор

Диор

Днес марката Christian Dior е един от символите на световната мода и гаранция за качество, красота и стил.

Нека си припомним едни от най-емблематичните и вдъхновяващи цитати на изтъкнатия дизайнер.

"След жените, цветята са най-божествените творения."

"Може да носите черно по всяко време, на всяка възраст и по всякакъв повод. Малката черна рокля е задължителен елемент в гардероба на всяка жена."

"Жените са най-удивителни след 35-40, когато са спечелили няколко победи, претърпели са няколко загуби, знаят кога да се борят и кога да си дадат почивка. Всяка жена става все по-изумителна, след като навърши 40."

Диор

"Елегантността е идеалната комбинация от естественото, различното, грижата и простотата. Всичко останало не е елегантност, а само претенция."

"Мечтата ми е да направя жените още по-красиви и щастливи."

"Истинската жена трябва да бъде капризна."

Коментари

Добави Коментар

Най-четени