Автор
Теодор Муховски

11 признака, които подсказват, че жената изневерява

Изневярата е сложен процес, който зависи от убежденията на отделния човек, но има общи признаци, които трябва да се знаят. Ако сте мъж и вашата приятелка изведнъж или постепенно започне да проявява липса на интимност, или се държи дръпнато, тогава бъдете готови за нещо неприятно.

Ако смятате, че приятелката ви може да ви изневерява, е препоръчително да поговорите с нея и ясно да изразите опасенията си.

Какво и кое се смята за изневяра?

Изневярата е емоционален или физически контакт, който се проявява извън връзката. Съществуват много видове изневяра и те не се отнасят единствено до моногамните партньорства. Могат да се случат във всякакъв вид връзка, включително в етично немоногамно или полигамно партньорство. Това, което може да е изневяра за вас, може да не е изневяра за другиго.

Изневярата се основава на субективни преживявания, ценности, системи от убеждения, очаквания за връзката и индивидуални граници. Някои често срещани примери за изневяра включват физическа, кибернетична, виртуална, предметна, финансова и емоционална.
Заради социалните мрежи, изневярата изглежда все по-достъпна в платформи като инстаграм, фейсбук или други подобни. Те улесняват хората да подновяват и поддържат отношенията си с бивши любовници или с тези, към които изпитват емоционално или физическо привличане.



11 признака, че жената изневерява

Жените често изневеряват, когато във връзката има емоционална, физическа или интелектуална неудовлетвореност. Често срещан признак за изневяра е, ако дамата се затвори в себе си, избягва конфликти или води пасивно агресивна комуникация.

1. Липса на ангажираност

Това, което се възприема като липса на ангажираност, зависи от продължителността на връзката, от това дали има привързаност и доверие между двамата партньори.
Често срещано явление е изневярата да се случи, когато има ниска ангажираност, както и висок стрес, конфликти и неудовлетвореност във връзката.

2. Липса на емоционална и физическа интимност

Жените са склонни да ценят емоционалната интимност, тъй като тя е начин да се свържат с партньора си на по-дълбоко ниво. Ето защо жената може да потърси емоционална, платонична интимност другаде. Освен това липсата на физически или сексуален интерес може да е показател, че жената може да търси тези усещания на друго място с друг човек.

3. Конфликт във връзката

Конфликтът наистина може да намали липсата на удовлетворение в една връзка и може да доведе до емоционално откъсване и избягване. Това би могло значително да отдалечи партньорите един от друг и жените да поискат сигурност, интимност и комфорт другаде.



4. Травма от миналото или страх от интимност

Страхът от интимност може да се корени в неблагоприятни преживявания в детството. Това може да се прояви в началните етапи на връзката, но може да се прояви и по-късно, ако бъде предизвикано. Страхът от интимност често се дължи на травми от минали взаимоотношения, така че жената може да се оттегли към модели на самосаботиране, за да избегне да бъде наранена.

5. Изразяване на неудовлетвореност

Дамата изразява неудовлетвореност от връзката си, когато нуждите ѝ не са били удовлетворени или границите не са били спазени. Това може да се дължи на неразрешени конфликти и натрупано негодувание.

6. Липса на отзивчивост от страна на жената

Когато жената не проявява никакъв интерес да отговаря на съобщения или избягва всякакви разговори относно местонахождението си и да си измисля истории, които не "се връзват".

7. Прехвърляне на отговорността за собствените ѝ действия

Дамата може да отхвърли, избегне или отрече всякаква отговорност за причиняване на вреда във връзката. Когато се сблъска с подозренията за изневяра, тя може да премълчи фактите, да се опита да критикува партньора си.



8. Проблеми с доверието

Жената може да има проблеми с доверието и да проектира собственото си поведение върху мъжа до нея. Това може да включва обвинения към него за участие в изневери и подозрително поведение.

9. Предпочита да прекарва повече време с приятели

Ако една жена иска да прекарва повече време с приятели или да бъде по-активна в социалния си живот, независимо дали това става лично, или в социалните медии, може да е подозрително. По този начин ѝ се отварят повече възможности да се среща с други хора и извън приятелските си отношения.
Освен това тя може да води разговори с друг човек чрез текстови съобщения, имейли и други. Има толкова много начини, по които изневярата може да се случи онлайн.

10. Променя външния си вид

Това е често срещан признак за изневяра, тъй като жените искат да се чувстват сигурни и доволни в тялото си. Желанието повишава самочувствието на дамите и това може да е знак, че те искат да се чувстват привлекателни за друг човек.

11. Дискретност

Тайнственото поведение може да включва съзнателни усилия на жената да скрие своите телефонни контакти и акаунти в социалните мрежи и да смени паролите на устройствата си.

Скъпи мъже, какво да направите, ако подозирате, че приятелката ви може да изневерява:

Ако се опасявате, че приятелката ви изневерява, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да се справите с проблемите във връзката ви.
Първо, изразете опасенията си по начин, който не е обвинителен и е насочен към удовлетворяване на собствените ви нужди и желания във връзката.
Можете дори да планирате структуриран разговор и да определите конкретно време, в което да говорите за тези желания. Уведомете я как поведението ѝ се отразява на вас като двойка.

На второ място, вашата система за подкрепа - като приятели, семейство, терапевт, може да се окаже полезна за осигуряване на комфорт, когато преживявате изневяра.
Предателството може да причини дълбоки емоционални щети и дори посттравматично стресово разстройство във връзката. Ето защо близките и прителите може да ви помогнат по пътя на изцелението.

Кога да скъсате с приятелката си

Определянето на това дали искате да възстановите връзката си, или не, е необходима стъпка, когато продължавате напред. Ако не сте в състояние да възстановите отново доверието във връзката; да поемете ангажимент да работите по всички предизвикателства; да обсъдите проблемите, които може да са довели до изневярата; или да определите отново границите си, може би е време да помислите за окончателна раздяла.


Четете още: Още сега - вдигнете скандал на мъжа си, погрижете се за здравето му