Автор
Антония Дамянова

Ето кои са най-добрите хотели в света за 2023-та

Всяка година туристическият уебсайт Tripadvisor прави класация на „Най-добрите хотели на света“ въз основа на милиони мнения и оценки. Нека да видим кои са местата за отсядане, короновани с престижната награда.

По света

За трета поредна година с голямата награда на Travellers' Choice бе удостоен хотел The Toulson Court B&B (известен още като „Скарбадос“) в Скарбъроу, Северен Йоркшир. Той бе обявен за най-добро място за отдих в света с над 2000 „отлични“ отзива на сайта.

View post on Instagram
 

В глобалния списък с най-добри хотели на първо място е Rambagh Palace в Джайпур, Индия, следван от Ozen Reserve Bolifushi на Малдивите (втори), хотел Colline de France в Грамадо, Бразилия (трети) и Shangri-La The Shard, Лондон, на четвърто място.

View post on Instagram
 

Европа

Shangri-La The Shard, който заема етажи от 34 до 52 на небостъргача The Shard, Лондон, пък е номер 1 в Европа, следван на второ място от Romance Istanbul Hotel в Турция – шести в световната категория "Луксозен хотел".

View post on Instagram
 


Shangri-La The Shard оглавява списъка на „Най-добрите хотели“ в Обединеното кралство благодарение на удивителния брой „отлични“ отзиви – 5796 от общо 6609.

Хотелът не е одобрен само от потребителите на TripAdvisor. MailOnline Travel прегледа имота през март тази година, като му присъди пет звезди и го описа като притежаващ „зашеметяваща гледка, впечатляващ ресторант, спиращ дъха плувен басейн, елегантно приятелско обслужване и луксозни спални“.

Генералният мениджър на Shangri-La The Shard, Кърт Мачер, споделя пред изданието: „За нас е невероятна чест да бъдем признати за най-добрия хотел в Обединеното кралство и хотел номер 1 в Европа и сме още по-горди от факта, че постигнахме и забележителна позиция Shangri-La The Shard да бъде обявен за хотел номер 4 в света.

„Това отличие е доказателство за страстта и отдадеността на нашия екип в Shangri-La The Shard, Лондон, и ние сме толкова благодарни на нашите гости, които споделиха своите положителни отзиви за престоя си на сайта.

„Бихме искали да изразим нашата искрена благодарност на цялото семейство Shangri-La The Shard, Лондон, и нашите уважаеми гости за тяхната постоянна подкрепа. Ще продължим да се стремим към съвършенство и да надхвърлим очакванията на всеки гост за един наистина вълшебен престой.“

САЩ

Най-добрият хотел в САЩ е Perry Lane Hotel, A Luxury Collection Hotel, в град Савана, Джорджия, следван от Hotel Emma at Pearl в Сан Антонио, Тексас. На трето място в САЩ е Hotel Madera във Вашингтон, следван от The Lancaster в Хюстън на четвърта позиция и Acqualina Resort & Residences On The Beach във Флорида на пета.

View post on Instagram
 


Южен Пасифик

Първите пет най-добри места за отсядане в списъка на Южния Пасифик включват Pinetrees Lodge, остров Лорд Хау, Австралия (първи), The Reef House Adults Only Tropical Escapes, Palm Cove, Австралия (втори), Tokoriki Island Resort, остров Токорики, Фиджи (трети),Remington, Muswellbrook, Австралия (четвърти) и RACV Torquay Resort, Австралия (пети).

View post on Instagram
 


Джеймс и Анджела Ръсдън, собственици на The Toulson Court Bed and Breakfast„Наистина не очаквахме невероятната новина именно нашият хотел да бъде коронясана като Най-добър в света за трета поредна година! Изумени сме и се радваме да спечелим тази награда отново. Това е фантастично не само за нас, но и за град Скарбъроу и всичките му атракции“, казаха пред „Дейли мейл“ Джеймс и Анджела Ръсдън – собственици на The Toulson Court Bed and Breakfast

Гостите похвалиха хотела за чудесната закуска, за топло посрещане, отличното обслужване и малките екстри, сред които „очарователния пеещ готвач“.

Четете още: На цената на чаша кафе: 8 града, където продават имоти само за стотинки и вие не знаете