Автор
Антония Дамянова

Кралската сватба, за която всички говорят: Вижте ослепителната кралица Рания и красивата ѝ снаха (снимки)

Вчера столицата на Йордания – Аман, изживя едно от най-вълнуващите си и бляскави събития в съвременната си кралска история. Престолонаследникът принц Хюсеин бин Абдула се ожени за архитектката от Саудитска Арабия – Раджуа Ал Саиф.

На избраницата на младоженеца се гледа като на истински диамант на Изтока – тя притежава забележителна характерна красота, а произходът ѝ идва от едно от най-старите и благородни семейство по тези земи. Раджуа е родена в Рияд в семейството на богат саудитски бизнесмен. Корените на родословното ѝ дърво принадлежат на племето Субай. Или с други думи предците на Раджуа са били първите владетели на древния град Ал-Атар в Судаир.

View post on Instagram
 



Сватбата се състоя в двореца Захран в йорданската столица Аман, където присъстваха 140 гости – приятели и близки на младоженците, включително и членове на кралски фамилии от целия свят. Сред видните гости бяха принцът и принцесата на Уелс – Уилям и Кейт, датските принц Фредерик и принцеса Мери и холандските крал Вилем-Александър, кралица Максима и принцеса Катарина-Амалия.

За сватбения си ден хубавата Раджуа сияеше в рокля на ливанския дизайнер Elie Saab със стилно асиметрично деколте. Красиво драпирано елече подчертаваше стройния ѝ силует, към фината ѝ талия беше прикрепен дълъг бродиран шлейф. Другите елементи от тоалета бяха воал от тюл, тиара, обеци и един изненадващ факт – обувките не бяха на токчета, а равни и удобни.

View post on Instagram
 


Макар и по-висока от избраника си с няколко сантиметра, двамата изглеждаха очарователно едни до друг. Ако трябва да направим сравнение с родителите на Хюсеин – Абдала и Рания, съпругата също е по-висока от съпруга си.

Благодарение на прибраната назад коса, се виждаха диамантените обеци и красивите скули на булката. Блещукащата на слънцето тиара сияеше грандиозно.

View post on Instagram
 


Що се отнася до външния вид на Раджуа, кометатори оцениха високо семплия и аристократично сдържан макиаж – тенът ѝ бе безупречно изравнен с помощта на тонална основа и леко скултуриран с бронзант и руж в нюанс на нежна роза. Кокетни краища на очната линия и червило в телесен цвят допълваха образа на Раджуа – нежна и кралски величествена.

До олтара изящната булка бе отведена от брата на принц Хюсеин – 18-годишния принц Хашем. 28-годишният принц Хюсеин и 29-годишната Раджуа си казаха „Да“, след което получиха поздравления за сватбата си.

View post on Instagram
 


Последва церемониално шествие из улиците на Аман, при което младоженците се отправиха към двореца Al Husseiniya. Там ги очакваха 1700 гости, с които да отпразнуват своето бракосъчетание.

На сватбеното парти принцеса Раджуа се преоблече с втора булчинска рокля, която беше с разкрояващ се надолу силует и декорирана с големи цветни мотиви, придаващи на тоалета 3D ефект.

View post on Instagram
 

По време на приема младоженците разрязаха внушителна 7-етажна торта, която бе поставена на голяма мраморна маса. Великолепният сладкиш бе декориран с ядливи цветя в различни нюанси на синьото.

Цветът не е случаен – сините цветове са символ на доверие и романтика, която да продължава във времето.

View post on Instagram
 


Не по-малко впечатляваща и дори още по-приказна от булката беше нейната свекърва – принцеса Рания.

Трудно е да се повярва, че тази красавица, която може да засенчи всяка холивудска актриса или супермодел, е на 52 години, както и че има четири вече пораснали деца.

View post on Instagram
 


За сватбения ден на сина си Рания бе заложила на черно-златиста, изключително стилна и изискана рокля от колекцията Dior AW22 Couture – тя бе с висока яка и широки маншети на китките, украсени с фина златна бродерия. Прелестната визия на кралицата на Йордания бе допълнена от златни обеци и златна чанта.

Нека да припомним, че Рания блестеше като богиня в небесносиньо на моминското парти на Раджа, на което според мнозина тя изглеждаше дори по-млада от булката.

View post on Instagram
 

Четете още: Дъщерята на кралица Рания каза "да" в рокля на Диор (снимки)