Автор
Woman.bg

Обича ли ме още? Как да разбереш, че любовта си е отишла

Внимавайте в малките детайли, именно в тях се крие отговорът. Много от нас са си задавали въпроса "Обича ли ме още?" и затова днес ще ви разкрием 12-те признака на отминалата любов – от страна на партньора или от ваша страна.

В любовта има всичко – и постоянно тихо горене, и спадове, и изблици, и яркост, и жар под пепелта (особено когато духне вятър)… Но в ситуациите, които ще опишем по-долу, твърде явно, постоянно и отчетливо се усеща, че искрата е угаснала завинаги.

1. В едноименния роман на Толстой Анна Каренина започнали да я дразнят ушите на мъжа ѝ. Ако и при вас става така – нещо, което преди не е привличало вниманието ви, сега постоянно ви се набива на очи, или пък нещо, което сте харесвали, е започнало да ви отблъсква – най-вероятно отношенията ви са претърпели сериозни промени.

2. Партньорът рядко ви гледа, по-често отвръща поглед от вас. Или пък вие забелязвате, че се държите така с него.

3. Разговорите ви се въртят около формални теми и се водят, само за да убиете времето и да запазите подобие на контакт.

4. Често по минимални поводи или без повод партньорът ви (или вие) говори с вас с раздразнен тон.

5. Партньорът постоянно спори с вас или мълчи потиснато, сякаш премълчава и преглъща отговор или реплика.

6. Вие забелязвате, че почти всичко, което казва или може да каже партньорът ви, е станало безинтересно. Общуването с него сякаш отнема от енергията ви.

7. Той ви се усмихва все по-рядко. Ако се загледате, ще забележите, че във ваше присъствие той си сдържа дъха.

8. Партньорът не продължава повдигнатите от вас теми, а се старае да ги приключи по-скоро.

9. Усещате, че всичко между вас вече е казано, че нищо ново няма да има и че „трябва да търпите“.

10. Изпитвате усещането, че си губите времето, от всичко струи скука и обреченост.

11. Около човека, който вече не е обичан, сякаш се образува ореол, сянка, граница, която не ви се иска да прекрачвате. Това засяга всичко – темите за общуване, заниманията, хората наоколо…

12. Цветът и видът на дрехите, интонацията, всички дребни детайли сякаш се размиват, имайки косвено отношение към онзи, който вече не е обичан. С него „потъват“ куп малки неща и багри.

Разбира се, може да се каже, че изброените признаци са дребни и незначителни детайли, но животът ни е съставен от малки неща, от аури и усещания. Внимавайте за изчезнало любопитство, изгубена енергия, възникнало душевно бреме там, където преди е имало смисъл и радост.