Автор
Антония Дамянова

Овните били агресивни, Везните - нерешителни: Митовете за зодиите, в които трябва да спрете да вярвате

Откъде идват най-популярните стереотипи за представителите на зодиакалния знак? Кои от тях са истина и кои – митове? Астрологът Миша Кондра разкрива всички тайни.

Овен

Шири се убеждението, че Овните са много импулсивни. Описват ги като агресивни и жадни за лидерство. Говори се също така, че Овенът може дори да прекрачи границите в името на постигането на собствените си цели. Вярвате ли във всичко това?
Не е задължително такива качества да са присъщи на всички представители на знака! Но смелост и желание за поемане на рискове – това определено са характерни черти за всеки Овен! Ако има по-целеустремен знак в зодиака, то това със сигурност е Овена. Но той никак не е лош и користен, каквито качества се опитват да му вменят.

Телец

Представителите на тази зодия носят клеймото на мързела. За тях се казва, че няма да си мръднат пръста, а само ще говорят за личните си желания и цели пред другите. Освен това Телецът е много упорит. Той не може да бъдат убеден и търсенето на компромис от негова страна може да отнеме години. Но това не е така!

Телецът е невероятно издръжлив не само физически, но и психически. Разбира се, представителите на този знак се нуждаят от малко повече време, за да преминат от думи към действия, но го правят без колебание и успяват за постигнат резултата абсолютно независимо!

Близнаци

Близнаците имат най-лошата репутация от всички зодии. На представителките на тази зодия често се приписват черти като лицемерие, лъжа и титлата „кралица на драмата“. Но всичко това са само стереотипи!

Всъщност Близнаците са най-общителната зодия. Тези хора лесно ще намерят общ език с другите, за тях не е трудно да се адаптират към събеседника. Затова и повечето Близнаци са екстроверти.

Рак

Раците често се възприемат като прекалено емоционални и капризни, но това е само част от истината. Факт е, че Раците са прекалено чувствителни.

Именно представителите на този знак обаче са способни да уловят най-фините вибрации. Поради тази причина много от тях са емпати, тоест хора, които могат да разчитат емоциите на другите

Лъв

Основният стереотип за Лъвовете е известен на всички – егоисти с корона на главата, винаги изискващи повишено внимание към себе си. Наистина, представителите на този знак често привличат цялото внимание върху себе си, но това абсолютно не е по тяхна вина.
Лъвовете са много ярки и винаги изпъкват като лидери в екипа. Това е много щедър знак, готов да даде всичко на нуждаещите се. Благородството и щедростта са истинските качества на Лъва.

Дева

Девите се считат за най-неразбираемия знак на зодиака, защото тяхната планета-покровител е Меркурий. Именно той е ретрограден повече от всяко друго космическо тяло. Представителите на тази зодия се считат за ужасно отегчителни и перфекционисти.

Истината обаче е следната: Девата е най-проницателният знак, способен да погледне света наоколо и да даде обективна оценка на случващото се. Поради тази причина представителите на този знак е почти невъзможно да бъдат измамени. Ето при кого трябва да се обърнете за съвет или житейска мъдрост!

Везни

Везните изглеждат много нерешителни. Трудно им е да се решат дори в простия избор: да вземат черен или бял хляб в магазина. Но това е просто общ стереотип. Да, за Везните може да е трудно да направят избор, но причината за това е друга.

Представителите на знака са постоянно в търсене на баланс. Ето защо те обмислят всяка своя стъпка, която предприемат и претеглят всички възможности. За Везните е важно да са наясно с всички възможни последствия от действията си. „Седем пъти мери, веднъж режи“ - тази максима е измислена точно от представител на зодия Везни.

Скорпион

Скорпионите се считат за едни от най-опасните и отмъстителни знаци от зодиака. Жестоки манипулатори, готови на всичко за собствените си цели. Всъщност това е мит!

Истината е, че Скорпионите са много страстен знак и това не се отнася само до личния им живот. С особено усърдие представителите на зодията се отнасят към работата, ученето, приятелството и всеки бизнес, който предприемат. С такива хора се влиза в огън и във вода!

Стрелец

Стрелецът често е наричан най-непостоянният и уклончив знак от зодиака. Това обаче е само част от истината. Всъщност представителите на този знак са много свободолюбиви. Те са в постоянно търсене на приключения и копнеят да живеят този живот ярко. Опитът да се ограничи този импулс не си струва – веднага щом Стрелците почувстват ограниченията на волята си, те напускат.

Но все пак предаността е едно от най-силните им качества. Тези, които подкрепят Стрелеца във всичките му начинания, получават най-верния приятел.

Козирог

Козирогът е постоянно свързан с всякакви суети. Мненията за представителите на този знак са разделени на два полюса. Някои ги смятат за всеотдайни работохолици, които посвещават целия си живот на кариерата си. Други казват, че Козирозите са най-скучните партньори.

Факт е, че представителите на този знак са много отговорни. Наричат ги строители и съзидатели, защото обичат да надграждат не само в кариерата, но и в личен план. Именно систематизацията им помага да превърнат живота си от хаос в ясно изградена траектория на движение.

Водолей

Казват, че Водолеите често се държат като деца – били капризни, докато не постигнат това, което искат. На всичкото отгоре за този знак се носи и славата на емоционално недостъпни, студени и неспособни да изразят чувствата си.

Наистина за Водолеите е трудно да споделят опит. Това обаче се дължи на склонността им да анализират ситуацията и собствените си емоции. Това позволява на Водолея да мисли нестандартно и да не се поддава на първите импулси на страстта.

Риби

Общоприето е схващането, че представителите на този знак не са от тази планета. Казват, че са мечтатели, които нямат връзка с реалността, живеят само във вселената на своите мечти.

Но всъщност Рибите имат богато въображение и дълбок вътрешен свят. Представителите на този знак са надарени със специална интуиция и чувствителност, които им позволяват ярко да изразят своето "Аз" в творчеството. Специалното възприемане на света помага на Рибите да мислят извън статуквото и да измислят една след друга коя от коя по-гениални и оригинални идеи.

Четете още: 3-те зодии, чийто живот ще се промени завинаги през април 2023 г.