Преди 7 години Бен Афлек бил нещастен и постоянно препивал с алкохол по време на снимките на филма „Лигата на справедливостта“, излязъл през 2017 година.

В интервю за Hollywood Reporter Афлек разказа, че работата по филма за супергерои е оставила „чудовищен вкус“ в устата му и го е накарала да се откаже от собствените си планове да режисира филм за Батман.

"Лигата на справедливостта ме накара да си тръгна. Никога повече не искам да правя такова нещо. Не съм подходящ. Това беше най-лошото изживяване, което някога съм имал в този бизнес, който е пълен с много хубави преживявания. Това разби сърцето ми", споделя половинката на Дженифър Лопес.



Филмовата продукция беше помрачена от много драми от самото начало и изпълнена с пренаписвания и заснемания с Джос Уедън, след като оригиналният режисьор на филма, Зак Снайдер, се оттегли след смъртта на дъщеря си.

Афлек признава, че често посягал към чашката и трябвало да избира между това дали да скочи от прозореца на хотела си в Лондон или да продължи с бутилката. Тогава си помислил, че това не е неговият живот, че е самотен без децата си.



50-годишният Афлек се отказва от алкохола през 2018 г., след като бившата му съпруга Дженифър Гарнър се разделя с него през 2015 г. след 10 години брак. Тогава тя го моли да потърси лечение.
Афлек споделя, че е отказал възможностите да режисира филми в други страни, за да може да присъства в живота на децата си.
„Тези години са твърде важни. Ако ги пропусна, ще съжалявам до края на живота си“, признава той.



Четете още: Анита най-после си призна защо се разделиха с Рачков